Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- ręcznik kuchenny
- rozdrabniacz
- głębszą patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BURRATĘ
Burratę odsączamy z zalewy i dokładnie suszymy za pomocą ręcznika kuchennego. Osuszony ser wkładamy na ok. 15 minut do zamrażarki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PANIERKI
Panierkę panko wraz z solą i pieprzem przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6. W osobnej misce mieszamy mąkę z solą i pieprzem. Jajko, również z solą i pieprzem, roztrzepujemy na gładką masę.
KROK 3: PANIERUJEMY SERY
Na dość głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kulki burraty wyjmujemy z zamrażarki i obtaczamy kolejno w mące, jajku, a na koniec panierce panko. Następnie każdy z serów ponownie obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w panierce panko.
KROK 4: SMAŻYMY SERY
Sery smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Następnie przekładamy je na ręcznik kuchenny, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
KROK 5: MACERUJEMY POMIDORKI
Do pojemnika miksującego dodajemy suszone pomidory i rozdrabniamy je, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7. Następnie do pojemnika dodajemy pomidorki, oliwę, krem balsamiczny, bazylię, a także sól i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy i lekko rozdrabniamy, ponownie wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.
KROK 6: PODAJEMY DANIE
Pomidorki przekładamy na talerze i układamy na nich po jednej kulce burraty. Danie jemy, kiedy ser nadal jest gorący.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
Wytrawny wypiek z ciasta francuskiego idealny na przyjęcia. Pyszna przekąska, która zachwyca smakiem i wyglądem.
Ubijana feta z salsą z ogórka
Szybki do przygotowania i łatwy przepis Kingi na ubijaną fetę, którą uzupełnia doskonały aromat salsy z ogórka – to idealna przekąska na każdą okazję. Spróbujcie i sami oceńcie, czy się nie mylimy!
Wyczesana pinsa z grilla według Nieuczesanej
Włoska kuchnia z polskiego grilla? Czemu nie! Nieuczesana proponuje przepis, który wprawi Twoje kubki smakowe w osłupienie. Uwaga, będzie chrupiąco!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Frittata keto
- Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
- Surówka z młodej kapusty z groszkiem i kukurydzą
- Zapiekany makaron sycylijski
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa pomidorowa z fetą w stylu greckim
- Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami
- Lekka sałatka z makaronem konjac i warzywami
- Babka na parze
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Racuchy na maślance
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Ciasto mascarpone z owocami
- Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto
- Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym z pulpecikami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)