Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill (najlepiej z pokrywą)
- pojemniki do przenoszenia składników.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Starannie myjemy wszystkie warzywa.
Szatkujemy niewielką część kapusty. Połowę cebulki kroimy w drobne piórka, a ogórek w plasterki. 4 pomidorki kroimy na ćwiartki.
Wszystkie warzywa przekładamy do zamykanego pojemnika i dodajemy przyprawę do sałatek według instrukcji na opakowaniu.
Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów (jaśniejsze części) i przekładamy szparagi z resztą pomidorków do drugiego zamykanego pojemnika. Opcjonalnie skrapiamy całość oliwą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRILLA
Rozpalamy grilla, najlepiej z węglem drzewnym, tak aby cały węgiel się żarzył.
Ustawiamy ruszt w najwyższej pozycji.
KROK 3: GRILLUJEMY
Pomidorki i szparagi kładziemy na ruszt na kilka minut, aby się przyrumieniły. Następnie odkładamy je do pojemnika.
Na pinsie układamy kilka plastrów prosciutto. Kładziemy ją na ruszt i zamykamy pokrywę.
WKAZÓWKA: Jeśli czujesz, że nie masz wprawy, możesz także położyć na ruszcie folię aluminiową i dopiero na niej umieścić potrawę.
KROK 4: SKŁADAMY DANIE
Gdy tylko ciasto będzie miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz, przekładamy je na talerz.
Na wierzchu układamy szparagi i pomidorki. Na środku kładziemy burratę, oprószamy całość gruboziarnistą solą oraz opcjonalnie skrapiamy oliwą dla smaku. Podajemy z sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.
Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Błyskawiczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)