Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę do sera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek do ich zeszklenia. Drobno siekamy sardele i papryczki chili, czarne oliwki kroimy w plasterki.
Na patelnię dodajemy sos pomidorowy, sardele, kapary nonpareilles i czarne oliwki. Doprawiamy solą i papryczkami chili.
Krok 2: PODAJEMY MAKARON
Makaron spaghetti gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy na durszlaku i łączymy z sosem. Z wierzchu oprószamy serem pecorino startym na wiórki. Makaron podajemy udekorowany świeżym oregano.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański makaron z sosem z pieczonej papryki
Podpiekanie warzyw sprawia, że dodatkowo zyskują one na smaku i wnoszą do dania niezapomniany aromat. Ten przepis na wegański makaron sprawi, że się o tym przekonasz!
Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
Kurczak to klasyk? Nic z tych rzeczy, jeszcze nie wszystko na jego temat zostało powiedziane! Ten przepis to nowe spojrzenie, które na pewno przypadnie Ci do gustu!
Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
Karmelizowana, czerwona cebula pysznie komponuje się z makaronem, serem kozim i orzechami włoskimi!
Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybka pasta alla siracusana
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Tarta z kurkami
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Zupa rybna z karpia
- Baba drożdżowa
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
- Zupa pieczarkowa
- Smażony makaron stir fry
- 3 sposoby na ciasto francuskie
- Spaghetti puttanesca
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
- Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Karp w galarecie
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Dyniowe lasagne z farszem twarogowo-szpinakowym
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Pizza capriciosa
- Sycylijski makaron z kalafiorem
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Świąteczny talerz obfitości
- Domowa kapusta kiszona
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)