Spaghetti alla puttanesca
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę do sera

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek do ich zeszklenia. Drobno siekamy sardele i papryczki chili, czarne oliwki kroimy w plasterki.

Na patelnię dodajemy sos pomidorowy, sardele, kapary nonpareilles i czarne oliwki. Doprawiamy solą i papryczkami chili.

Krok 2: PODAJEMY MAKARON

Makaron spaghetti gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy na durszlaku i łączymy z sosem. Z wierzchu oprószamy serem pecorino startym na wiórki. Makaron podajemy udekorowany świeżym oregano.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!