Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę do sera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek do ich zeszklenia. Drobno siekamy sardele i papryczki chili, czarne oliwki kroimy w plasterki.
Na patelnię dodajemy sos pomidorowy, sardele, kapary nonpareilles i czarne oliwki. Doprawiamy solą i papryczkami chili.
Krok 2: PODAJEMY MAKARON
Makaron spaghetti gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy na durszlaku i łączymy z sosem. Z wierzchu oprószamy serem pecorino startym na wiórki. Makaron podajemy udekorowany świeżym oregano.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)