zobacz film Spaghetti puttanesca

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • drewnianą łyżkę
  • tarkę o drobnych oczkach
  • łyżkę cedzakową do makaronu

PRZYGOTOWANIE:

KROK 1: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
 

KROK 2: SMAŻYMY CZOSNEK I CEBULKĘ Z PASSATĄ POMIDOROWĄ

Czosnek pokrojony w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy passatę. Całość mieszamy.

KROK 3: DODAJEMY OLIWKI I KAPARY

Dodajemy oliwki pokrojone na pół i kapary.  

KROK 4: DODAJEMY FILETY ANCHOVIES

Pod koniec gotowania dodajemy drobno pokrojone filety anchovies, porwane na kawałki listki bazylii oraz pieprz.

KROK 5: DODAJEMY MAKARON I POMIDORKI KOKTAJLOWE

Makaron odcedzamy i dodajemy do passaty razem z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.

KROK 6: PODAJEMY SPAGHETTI

Spaghetti przekładamy na talerz. Z wierzchu oprószamy parmezanem startym na drobnych oczkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!