Szaszłyki z łososia z cukinią

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • obieraczkę do warzyw
  • praskę do czosnku
  • patyczki do szaszłyków namoczone w wodzie przez min. 10 minut
  • airfryer o pojemności min. 2,2 l

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij 1 łyżkę soku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Filety z łososia kroimy w kostkę o boku ok. 2-3 cm, a cukinię za pomocą obieraczki kroimy we wstążki.

KROK 2: MARYNUJEMY SKŁADNIKI

W misce mieszamy oliwę, sok i skórkę z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, syrop klonowy oraz sól i pieprz. Do gotowej marynaty przekładamy kawałki łososia i cukinię i mieszamy, aby dokładnie się nią pokryły. Składniki odstawiamy na ok. 5-10 minut.

KROK 3: PIECZEMY SZASZŁYKI

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki łososia i paski cukinii zwinięte w harmonijkę. Tak przygotowane szaszłyki układamy w koszyku airfryera i pieczemy przez ok. 10 minut w temp. 180°C.

WSKAZÓWKA! Po ok. 8 minutach warto sprawdzić, czy łosoś jest już gotowy, aby nie był zbyt suchy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Szaszłyki z krewetek po azjatycku

Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!

Szaszłyki z krewetek po azjatycku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!