Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię żaroodporną, np. żeliwną
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY SPÓD TARTY
Bagietkę kroimy na 12 cienkich kromek i każdą z nich smarujemy z obu stron masłem. Tak przygotowane kromki układamy na spodzie i bokach patelni tak, aby pokryły całą ich powierzchnię. Następnie całość pieczemy przez ok. 6 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
W misce bełtamy jajka z odrobiną soli i pieprzu do smaku. Następnie dodajemy do nich śmietanę i całość dokładnie mieszamy. Na podpieczonym spodzie tarty układamy plastry salami i zalewamy je masą jajeczną. Na wierzch kruszymy ser feta i posypujemy całość drobno posiekanym szczypiorkiem.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY TARTĘ
Tak przygotowaną tartę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 12-15 minut. Tartę podajemy jeszcze ciepłą, z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Quiche z pieczarkami i kurczakiem
Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!
Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!
Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tartę łatwo podzielić między gości, dlatego warto uwzględnić ją w sylwestrowym menu. Ta wg przepisu Karola to prawdziwa klasyka gatunku: pomidory, śmietanka i kozi ser łączą się, by stworzyć idealny farsz. Spróbuj!
Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
Tarta z czerstwego chleba i do tego smażona na patelni? Tym przepisem Kinga udowadnia, że z resztek pieczywa można wyczarować pyszne i pożywne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Gwiezdny czekoladowy deser ryżowy z musem owocowym i batonem czekoladowym
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Jabłkowy chutney z piwem
- Indyk z salsą truskawkową
- Carpaccio di bresaola
- Kanapka drwala
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Gruszki parowane w białym winie
- Pinsa verde
- Tarta z czerstwego pieczywa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)