
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
- folię aluminiową
- foremkę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy warzywa
Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 2: Podsmażamy wszystkie składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Smażymy ją do momentu, aż się zeszkli.
Do podsmażonej cebuli dodajemy paprykę i całość razem smażymy ok. 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie na patelnię wrzucamy mięso oraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy około 7-10 minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy kukurydzę oraz fasolkę i przyprawy: paprykę słodką, przyprawę do mięs, sól i pieprz oraz sos pomidorowy.
Smażymy jeszcze całość około 3-5 minut, po czym zdejmujemy z ognia.
Krok 3: Składamy torcik
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Jeśli mamy formę większą niż placki na burrito i chcemy, żeby torcik był stabilniejszy w trakcie pieczenia, możemy wspomóc się folią aluminiową. Rozwijamy większy kawałek folii aluminiowej i zwijamy go w pasek, tak jakbyśmy chcieli zrobić rant foremki. Dopasowujemy go w środku, tak aby średnica pasowała do wielkości placków. Na spód kładziemy tortillę, na nią 1/3 farszu i posypujemy 50 g startego sera. Czynność powtarzamy trzy razy. Wierzch torcika posypujemy pozostałym serem (50 g). Z podanych składników przygotujemy 2 torciki.
Krok 4: Pieczemy tort
Torcik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C (góra-dół) na 30 minut.
Krok 5: Podajemy danie
Upieczony torcik kroimy na 4 kawałki i posypujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)