Torciki bezowe z miętą i malinami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • rękaw cukierniczy
  • mikser
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 120°C

Krok 1: Pieczemy torciki

Białka ubijamy na sztywno z sokiem z cytryny i solą. Stopniowo dodajemy 180 g cukru pudru, przesiewając przez sitko, ubijamy dalej na sztywną, błyszczącą masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy ok. 40 kleksów (o średnicy 3-4 cm) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zanurzoną w zimnej wodzie łyżeczką w każdym robimy małe wgłębienie. Torciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C około 1 godziny, do lekkiego zrumienienia, a następnie pozostawiamy do ostygnięcia.

Krok 2: Przygotowujemy krem miętowy

Serek śmietankowy mieszamy ze śmietaną, pozostałym cukrem pudrem i likierem miętowym. Dodajemy drobno pokrojone czekoladowo-miętowe paluszki i mieszamy. Maliny myjemy, a następnie dobrze osączamy z wody.

Krok 3: Dekorujemy torciki

Krótko przed podaniem na każdą bezę nakładamy po jednej czubatej łyżeczce kremu miętowego, a następnie dekorujemy malinami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Bezowy tort cytrynowy

Słodki deser w doskonałej cenie - bezowy torcik przełożony cytrynowym kremem!

Bezowy tort cytrynowy
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:30 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą

Smaczne ciasto o fantazyjnym kształcie - zainspiruj się przepisem Pawła Małeckiego!

Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 5:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Torcik bezowy z owocami

Kruche bezy, orzeźwiający krem, czekolada i soczyste owoce… Ten tort to smakołyk na każdą okazję!

Torcik bezowy z owocami
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • nicolq_17 nicolq_17
    862 dni temu
    dobre bardzo polecam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!