
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rękaw cukierniczy
- mikser
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 120°C
Krok 1: Pieczemy torciki
Białka ubijamy na sztywno z sokiem z cytryny i solą. Stopniowo dodajemy 180 g cukru pudru, przesiewając przez sitko, ubijamy dalej na sztywną, błyszczącą masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy ok. 40 kleksów (o średnicy 3-4 cm) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zanurzoną w zimnej wodzie łyżeczką w każdym robimy małe wgłębienie. Torciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C około 1 godziny, do lekkiego zrumienienia, a następnie pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy krem miętowy
Serek śmietankowy mieszamy ze śmietaną, pozostałym cukrem pudrem i likierem miętowym. Dodajemy drobno pokrojone czekoladowo-miętowe paluszki i mieszamy. Maliny myjemy, a następnie dobrze osączamy z wody.
Krok 3: Dekorujemy torciki
Krótko przed podaniem na każdą bezę nakładamy po jednej czubatej łyżeczce kremu miętowego, a następnie dekorujemy malinami i listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Piernik świąteczny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
973 dni temu
dobre bardzo polecam
Odpowiedz