Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy owoce
Grejpfruty obieramy tak grubo, aby usunąć również białą, wewnętrzną skórkę. Filety wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Truskawki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Owoce mieszamy.
Krok 2: Przygotowujemy twaróg
Płatki migdałów podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Imbir obieramy i drobno siekamy. Oba składniki mieszamy z twarogiem i 2–3 łyżkami zebranego soku grejpfrutowego. Doprawiamy miodem. Podajemy z owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!
Sok i sałatka owocowa
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!
Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!
Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1582 dni temu
słabe najgorsze śniadanie jakie w życiu jadłem
odpowiedz