 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa, grzyby i owoce
Grejpfruta obieramy tak, aby usunąć jak najwięcej białej błonki. Następnie wykrajamy filety z owocu, zbierając przy tym sok. Cebule dymki kroimy na kawałki o wielkości 1 cm. Grzyby oczyszczamy i (w zależności od wielkości) kroimy na pół lub w ćwiartki. Pomidory suszone odsączamy z zalewy. Cykorię myjemy i kroimy w paski o szerokości 1 cm, usuwając przy tym cały głąb.
Krok 2: Podsmażamy
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Rozcieńczamy zebranym sokiem z grejpfruta i octem jabłkowym. Doprawiamy musztardą, miodem, solą oraz pieprzem i krótko gotujemy. Dodajemy cebule dymki, grzyby i suszone pomidory. Gotujemy ok. 1 minuty. Dodajemy paski cykorii, trzymamy na ogniu przez 10 sekund, aż się połączą.
Krok 3: Podajemy sałatkę na ciepło
Sałatkę przekładamy na talerze i rozkładamy na niej cząstki grejpfruta. Dodajemy małe kawałki sera koziego i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)