Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa, grzyby i owoce
Grejpfruta obieramy tak, aby usunąć jak najwięcej białej błonki. Następnie wykrajamy filety z owocu, zbierając przy tym sok. Cebule dymki kroimy na kawałki o wielkości 1 cm. Grzyby oczyszczamy i (w zależności od wielkości) kroimy na pół lub w ćwiartki. Pomidory suszone odsączamy z zalewy. Cykorię myjemy i kroimy w paski o szerokości 1 cm, usuwając przy tym cały głąb.
Krok 2: Podsmażamy
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Rozcieńczamy zebranym sokiem z grejpfruta i octem jabłkowym. Doprawiamy musztardą, miodem, solą oraz pieprzem i krótko gotujemy. Dodajemy cebule dymki, grzyby i suszone pomidory. Gotujemy ok. 1 minuty. Dodajemy paski cykorii, trzymamy na ogniu przez 10 sekund, aż się połączą.
Krok 3: Podajemy sałatkę na ciepło
Sałatkę przekładamy na talerze i rozkładamy na niej cząstki grejpfruta. Dodajemy małe kawałki sera koziego i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!
Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
Owoce morza i warzywa to smaczne, zdrowe połączenie - wypróbuj je, przygotowując lekką sałatkę z krewetkami.
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Lekka pianka pomarańczowa
Orzeźwiający cytrusowy deser na każdą porę roku, doskonały dla osób dbających o linię!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane roladki z tortilli
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Sałatka z kozim serem
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Batoniki grejpfrutowe na kruchym spodzie
- Dressing musztardowo-miodowy
- Zupa szczawiowa
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Mus truskawkowy
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Filet z kurczaka z pigwą
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Crostini z serem brie i miechunką
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)