![Twarożek tofu z warzywami Twarożek tofu z warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/12731f61ab71-f1d1720a9b30-twarozek z tofu.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: ROZDRABNIAMY TOFU
Tofu odsączamy z nadmiaru płynu za pomocą ręcznika papierowego. Przekładamy do miski i rozgniatamy drobno widelcem wraz z majonezem wegańskim.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do tofu dodajemy pokrojony w kosteczkę pomidor oraz kiszony ogórek i drobno posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie kiełbaski z sałatką
Wegańskie kiełbaski gotowane na parze, a do tego chrupiąca kolorowa sałatka z jarmużem, burakiem i jabłkiem! Koniecznie wypróbuj!
![Wegańskie kiełbaski z sałatką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2a451dae8aa0-763d909cd3fd-KW32_Kinga_kielbaski_30175_240719_AB_96156_1250x700.webp)
Wegańska ryba po grecku
Wegańska ryba? Tak! To możliwe! Poznajcie trik Kingi, na tofu-rybę w płatach nori z dużą ilością warzyw!
![Wegańska ryba po grecku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b836747a1c14-783d7a637719-KW50-2019-Kinga-Paruzel-ryba_po_grecku-1250x700.webp)
Steki z tofu
Tofu, które smakuje jak żeberka w sosie BBQ? Ciekawe, intrygujące, proste i przede wszystkim pyszne. Wypróbuj ten przepis na najbliższym grillu!
![Steki z tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b29452e6d775-5836867a3c75-kw16-Steki-z-tofu-kinga-paruzel.webp)
Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!
![Kotleciki z tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d555ae20efa4-4a131ac0331c-KW_09_KINGA_prosty_przepis_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Jajka po rosyjsku
- Sałatka z kabanosów
- Bananowe pancakes
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Fabada
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Ciastka z grzybami
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Chleb orkiszowy
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Hummus z dodatkami
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Szynka wieprzowa z szynkowaru
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
- Wegańskie lody z awokado z truflami czekoladowymi
- Owsiankowe latte z granolą
- Wielkopolskie ciasto brzdąc
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Hot dogi z frankfurterkami
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Jarski żurek łemkowski
- Jabłka i gruszki z rodzynkami
- Zupa parmezan pasta
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
Komentarze (1)
538 dni temu
Dziś zrobiłem TWAROŻEK TOFU Z WARZYWAMI. Według przepisu. Wyszedł bardzo dobry ! Polecam. Pycha, Pozdrawiam.
odpowiedz