Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: ROZDRABNIAMY TOFU
Tofu odsączamy z nadmiaru płynu za pomocą ręcznika papierowego. Przekładamy do miski i rozgniatamy drobno widelcem wraz z majonezem wegańskim.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do tofu dodajemy pokrojony w kosteczkę pomidor oraz kiszony ogórek i drobno posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie kiełbaski z sałatką
Wegańskie kiełbaski gotowane na parze, a do tego chrupiąca kolorowa sałatka z jarmużem, burakiem i jabłkiem! Koniecznie wypróbuj!
Wegańska ryba po grecku
Wegańska ryba? Tak! To możliwe! Poznajcie trik Kingi, na tofu-rybę w płatach nori z dużą ilością warzyw!
Steki z tofu
Tofu, które smakuje jak żeberka w sosie BBQ? Ciekawe, intrygujące, proste i przede wszystkim pyszne. Wypróbuj ten przepis na najbliższym grillu!
Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Jajka po rosyjsku
- Sałatka z kabanosów
- Bananowe pancakes
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Fabada
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Ciastka z grzybami
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Chleb orkiszowy
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Hummus z dodatkami
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Szynka wieprzowa z szynkowaru
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
- Wegańskie lody z awokado z truflami czekoladowymi
- Owsiankowe latte z granolą
- Wielkopolskie ciasto brzdąc
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Hot dogi z frankfurterkami
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Jarski żurek łemkowski
- Jabłka i gruszki z rodzynkami
- Zupa parmezan pasta
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
608 dni temu
Dziś zrobiłem TWAROŻEK TOFU Z WARZYWAMI. Według przepisu. Wyszedł bardzo dobry ! Polecam. Pycha, Pozdrawiam.
odpowiedz