Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- mikser
- patelnię z pokrywą
- tarkę o drobnych oczkach
- szklane naczynie, mniejsze od używanej patelni
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SZPINAKOWĄ
Żółtka oddzielamy od białek i łączymy ze szpinakiem, mlekiem, cukrem i mąką. Całość blendujemy na gładką i jednolitą masę.
WSKAZÓWKA! Jeśli masa jest zbyt gęsta, warto dodać do niej trochę więcej mleka.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy do nich masę szpinakową, po każdym dodaniu delikatnie łączymy składniki. Gotowe ciasto przelewamy na lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem tak, aby omlet był lekko złoty z obu stron.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Twaróg, jogurt i cukier umieszczamy w misce i blendujemy na gładką masę. Następnie do kremu ścieramy kostkę czekolady i całość dokładnie mieszamy.
KROK 4: PODAJEMY DESER
Z omleta wykrawamy kształt dna szklanego naczynia i przekładamy go na dno naczynia. Truskawki kroimy na pół i układamy na omlecie. Na owoce wykładamy krem i całość posypujemy pokruszonymi brzegami omleta. Deser przed podaniem chłodzimy przez min. 1 godzinę w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Tort malinowy
Masz ochotę na malinowe szaleństwo w eleganckim wydaniu? Przygotuj tort malinowy z przepisu Pawła i zaskocz gości słodkim dziełem sztuki!
Tort sushi
Prawdziwa uczta dla miłośników kuchni w japońskim stylu! Elegancki, pięknie udekorowany tort sushi przypomina ogromną rolkę, a bogactwo zamkniętych w nim smaków zaspokoi apetyt wszystkich gości.
Tort czekoladowy z kremem maślanym i konfiturą
Klasyczny tort czekoladowy, przekładany maślanym kremem czekoladowym i pyszną konfiturą. Prawdziwie dekadencki deser, który świetnie sprawdzi się podczas świętowania mniejszych i większych okazji.
Kopiec kreta
Efektowny i przepyszny tort? To musi być czekoladowy kopiec kreta z nadzieniem z kremu śmietankowego i bananów! Koniecznie sprawdź, jak smakuje to połączenie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Mega muffinki czekoladowe
- Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Granita cytrynowa
- Białe bolognese
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Ryż smażony z warzywami
- Kopiec kreta
- Banana split
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Bajaderka jeżyki
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Napój radości
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Racuchy na maślance
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)