Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy dressing musztardowo-miodowy
Ocet, oliwę, miód, musztardę i majonez umieszczamy w misce. Ubijamy dokładnie aż do uzyskania jednolitej masy. Do smaku możemy doprawić solą i pieprzem. Pasuje do sałatek, chleba z dodatkami lub grillowanego kurczaka.
Krok 2: Przygotowujemy klasyczny francuski winegret
Do miksera lub miski wlewamy musztardę, sok z cytryny, ocet. Miksujemy lub mieszamy rózgą do momentu połączenia się składników. Następnie, cały czas mieszając lub miksując, dolewamy oliwę do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Krok 3: Przygotowujemy bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
Siekamy listki bazyli i orzechy, a następnie wkładamy je do pustego słoiczka. Dodajemy ocet balsamiczny i oliwę z oliwek. Zamykamy słoik i potrząsamy aż do wymieszania składników. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.
Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
522 dni temu
W składnikach do dressingu musztardowo-miodowego jest 100 ml oliwy z oliwek. To nie błąd? Nie powinno być 10 ml?
odpowiedz
521 dni temu
Ilość oliwy faktycznie była zbyt duża, w tym przepisie potrzebujemy jedynie 2 łyżek. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy już listę składników :)
2761 dni temu
no tak, same tanie przepisy przecież do marketów to chodzi sama burżuazja! a ja mam inne pytanie co do jakości produktów np. wszystkich chipsów czemu są twarde, połamane i dużo czarnych nie zależnie jakie się kupi ???to samo pytanie odnośnie niektórych pomidorów w puszkach czy powinny być tak kwaśne ????
odpowiedz
2761 dni temu
Drogi Gościu, jeśli masz zastrzeżenia do jakości produktów, prosimy o zgłoszenie się do Biura Obsługi Klienta sklepu Lidl. Podajemy link do formularza kontaktowego - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
2142 dni temu
Kupuję czasami chipsy i są normalne. Kwaśne pomidory? Lepiej żeby cukru dosypali to byłoby lepiej....paranoja
1288 dni temu
I co z tymi pomidorami? Dostępne są już z cukrem?
1287 dni temu
Wszelkie zapytania dotyczące produktów prosimy kierować do Biura Obsługi Klienta sklepu Lidl: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/?_ga=2.46885287.1426196094.1622794805-582375915.1622202890
1139 dni temu
pytania w stylu: Dlaczego wszyscy umieramy ?
2950 dni temu
Wszystko fajnie, ale przestań, proszę, w kółko powtarzać: mam nadzieję, że wam się spodoba – to typowe dla jutuberów i znienawidzone przez widzów zdanie...
odpowiedz
1139 dni temu
A ja nawet nie zwracam na to uwagi