Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Terrina z łososia z serem feta
- Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
- Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Koktajl sernikowy z malinami
- Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Omlet białkowy z łososiem
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Serniczkowe zajączki
- Ocet morelowy
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1389 dni temu
A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?
odpowiedz
1386 dni temu
Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
2758 dni temu
Czy można to podawać na zimno?
odpowiedz
2758 dni temu
Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
1761 dni temu
chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
4126 dni temu
Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!
odpowiedz
4254 dni temu
a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.
odpowiedz
4257 dni temu
bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr
odpowiedz
175 dni temu
ta? od kiedy