
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.

Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Zobacz przepisy
na święta
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1522 dni temu
A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?
odpowiedz
1519 dni temu
Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
2891 dni temu
Czy można to podawać na zimno?
odpowiedz
2891 dni temu
Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
1894 dni temu
chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
4259 dni temu
Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!
odpowiedz
4387 dni temu
a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.
odpowiedz
4390 dni temu
bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr
odpowiedz
309 dni temu
ta? od kiedy