Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kutia
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (10)
112 dni temu
Chleb namókł od pomidorów i nie da się zjeść. Jednak lepiej podpiec chleb bez niczego, a pomidory podać osobno.
Odpowiedz
1780 dni temu
A mozzalera w kawałku czy taka w opakowaniu?
Odpowiedz
1777 dni temu
Możesz użyć dowolnego rodzaju mozarelli :)
3149 dni temu
Czy można to podawać na zimno?
Odpowiedz
3149 dni temu
Można, aczkolwiek najlepiej smakują na ciepło :)
2152 dni temu
chyba lepiej będzie smakowało na ciepło : )
4517 dni temu
Ostatnio we Włoszech jadłaś pyszną bruschettę. Była z rucolą, prosciutto crudo, pomidorkami, czarnymi oliwkami i ziołami. Smak rewelacja!
Odpowiedz
4645 dni temu
a ja mieszkałam 2 lata we Włoszech i tam gotowałam po włosku dla rodziny. Mogę powiedzieć że właśnie bruschetta była z mozzarelką, pycha. Tak jadali włosi.
Odpowiedz
4648 dni temu
bruschetty nie podaje sie z mozzarella. Pzdr
Odpowiedz
566 dni temu
ta? od kiedy