
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Owoce rozmrozić na sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Serek mascarpone połączyć z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu. Całość dokładnie wymieszać. Owoce oraz masę z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków. Schłodzić – minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
2561 dni temu
Cóż, mnie nie zachwycił- myślę, że gdyby użyć świeżych jagód to deser byłby smaczny, ale z mrożonymi nie smakuje za niczym. Zawiodłam się, bo zazwyczaj przepisy z kuchni lidla są dobre.
Odpowiedz
4081 dni temu
Najbardziej polecam ajerkoniak lub amaretto. Oczywiście nie dla dzieci:)
Odpowiedz
4081 dni temu
Polecam dodać trochę alkoholu do serka mascarpone:)
Odpowiedz
4297 dni temu
rewelacja pycha ......polecam zrobić
Odpowiedz
4623 dni temu
Fajny i nieskomplikowany deserek,ale polecam dodać trochę więcej soku z pomarańczy.
Odpowiedz