
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
Czosnek i papryczkę chilli drobno siekamy. Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (13)
3092 dni temu
Polecam dodanie startej skórki z jednej pomarańczy do marynaty. Dodaje daniu wyrazistości :)
Odpowiedz
3564 dni temu
Czy zamiast na grillu czy patelni grillowej, mogę upiec mięso po prostu w piekarniku? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Odpowiedz
3562 dni temu
Drogi Gościu, oczywiście mięso możesz upiec w piekarniku. Sprawdzaj jednak, stopień wypieczenia na bieżąco.
4340 dni temu
Możesz wykorzystać do tego patelnię grillową.
Odpowiedz
4340 dni temu
A jak go zrobić o tej porze roku gdy się nie ma grilla? :)
Odpowiedz
4360 dni temu
pyszne
Odpowiedz
4367 dni temu
Ziemniaki sprawdzą się bardzo dobrze, ale można zastąpić je także ryżem lub kaszą kuskus. Do tego przepisu polecamy dodatek w postaci np. sałaty z jogurtowym dressingiem.
Odpowiedz
4369 dni temu
Z czym to podajecie? Nie wiem czy ziemniaki będą odpowiednie, jak tak to w jakiej formie. A co z surówką?
Odpowiedz
4458 dni temu
Dzisiaj zrobiłam, bardzo smaczne, kurczak rozpływał się w ustach, naprawdę warto spróbować
Odpowiedz
4464 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne!!!
Odpowiedz
4494 dni temu
Tego przepisu nie można nie spróbować, rewelacyjne połączenie kwaśnego ze słodkim :)
Odpowiedz
4532 dni temu
Przepyszne!!! Marynowało się całą noc w lodówce. Kurczak z grilla wreszcie soczysty, a nie wysuszony. Delikatna słodycz miodu przeplatana aromatem tymianku. Polecam!
Odpowiedz
4543 dni temu
fajne .
Odpowiedz
zobacz wszystkie