Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
Czosnek i papryczkę chilli drobno siekamy. Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.
Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Grillowany burger teksański
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Kurczak z chili
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Marynowane pieczarki
- Caprese w oliwie
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Miniomlety pomidorowe
- Palia w cytrynach
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Hummus grzybowy
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto z profiterolkami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Pizza rzymska
- Wegański falafel burger z portobello
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Amerykańskie naleśniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domowe lody szparagowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
2715 dni temu
Polecam dodanie startej skórki z jednej pomarańczy do marynaty. Dodaje daniu wyrazistości :)
odpowiedz
3187 dni temu
Czy zamiast na grillu czy patelni grillowej, mogę upiec mięso po prostu w piekarniku? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
odpowiedz
3185 dni temu
Drogi Gościu, oczywiście mięso możesz upiec w piekarniku. Sprawdzaj jednak, stopień wypieczenia na bieżąco.
3963 dni temu
Możesz wykorzystać do tego patelnię grillową.
odpowiedz
3963 dni temu
A jak go zrobić o tej porze roku gdy się nie ma grilla? :)
odpowiedz
3984 dni temu
pyszne
odpowiedz
3990 dni temu
Ziemniaki sprawdzą się bardzo dobrze, ale można zastąpić je także ryżem lub kaszą kuskus. Do tego przepisu polecamy dodatek w postaci np. sałaty z jogurtowym dressingiem.
odpowiedz
3993 dni temu
Z czym to podajecie? Nie wiem czy ziemniaki będą odpowiednie, jak tak to w jakiej formie. A co z surówką?
odpowiedz
4082 dni temu
Dzisiaj zrobiłam, bardzo smaczne, kurczak rozpływał się w ustach, naprawdę warto spróbować
odpowiedz
4087 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne!!!
odpowiedz
4117 dni temu
Tego przepisu nie można nie spróbować, rewelacyjne połączenie kwaśnego ze słodkim :)
odpowiedz
4155 dni temu
Przepyszne!!! Marynowało się całą noc w lodówce. Kurczak z grilla wreszcie soczysty, a nie wysuszony. Delikatna słodycz miodu przeplatana aromatem tymianku. Polecam!
odpowiedz
4166 dni temu
fajne .
odpowiedz
zobacz wszystkie