Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umyte i obrane jabłka dzielimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, po czym kroimy je w plastry.
Rozwijamy arkusze ciasta francuskiego, za pomocą noża każdy z arkuszy dzielimy na 6 równych części.
Foremki do tartaletek dokładnie smarujemy masłem i wykładamy ich wnętrze ciastem, lekko dociskając palcami, a następnie usuwamy ciasto wystające poza foremki. Tak przygotowane wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika.
Żółtko oddzielamy od białka. Białko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim ciasto.
Tartaletki wypełniamy kawałkami jabłek, wierzch posypujemy cukrem, cynamonem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C na około 20 minut.
Jak podawać
Po upieczeniu, gdy tartaletki lekko przestygną, wyjmujemy ciastka z foremek i w zależności od upodobania, podajemy posypane np. cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
Wybierz się w kulinarną podróż po smakach inspirowanych Włochami i spróbuj chrupiących cannoli z aksamitnym, orzeźwiającym kremem.
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Babka wielkanocna
Najlepszy przepis na babę, która zachwyci smakiem Ciebie i Twoich bliskich! Pyszna, puszysta i udaje się za każdym razem!
Tarta cytrynowa
Tym razem zachęcamy do przygotowania pysznego deseru. Tarta cytrynowa to nasza propozycja dla wszystkich łasuchów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Camembert z grilla
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane
- Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Szarlotka z winogronem
- Muffiny z owocami lasu
- Tortilla z krewetkami
- Kompot jabłkowy
- Chlebek pizzowy
- Agarowe galaretki jagodowe
- Brownie z czekoladowymi kulkami
- Świąteczne galaretki
- 3 sposoby na desery w słoiku
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Focaccia – klasyczny przepis
- Ciasto z profiterolkami
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Sałatka z kapustą, kasztanami i gruszkami
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Babka z niespodzianką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
4078 dni temu
Bardzo prosty i szybki przepis!
odpowiedz
4223 dni temu
Bardzo szybko je sie robi, nieskomplikowany i tani przepid. Ja podalam troche cieple ale obok jeszcze z lodem waniliowym
odpowiedz
4448 dni temu
zabieram się za pieczenie ;]
odpowiedz
4448 dni temu
super
odpowiedz
4448 dni temu
rewelacyjny pomysł, bedę napewno robić przy najblizszej okazji:) super szybki:)
odpowiedz
4450 dni temu
wygląda przepysznie w dodatku szybki i proste...
odpowiedz