
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę kiszoną przepłukujemy zimną wodą i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut, aż kapusta zmięknie. W razie konieczności podlewamy odrobiną wody. Ugotowaną kapustę odcedzamy na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni. Dodajemy cebulę do kapusty. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Z boku każdej bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ. Wnętrze faszerujemy przygotowaną, jeszcze ciepłą kapustą.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.

Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!

Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
Idealne połączenie smaków i składników, czyli gniazdka z pełnoziarnistych bułek wypełnione szparagowym farszem i zapiekane z jajkiem. Idealne na śniadanie, lunch i kolację. Spróbuj!

Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2404 dni temu
Nie był to najlepszy z przepisów, które wypróbowałam z tej strony. Ciężkie i smak nie powala
odpowiedz
3150 dni temu
Zrobiłam dziś na obiad i wyszły mega pysznie. Do srodka dałam jeszcze żółtego sera! Po wyjęciu z piekarnika fajnie się ciągnął,Mniam!
odpowiedz
3477 dni temu
Tej bułki od miesiaca nie ma w sklepach we Wrocławiu!!! Co się dzieje?? Tak samo bułki z oliwkami
odpowiedz