Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Kapustę kiszoną przepłukujemy zimną wodą i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut, aż kapusta zmięknie. W razie konieczności podlewamy odrobiną wody. Ugotowaną kapustę odcedzamy na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.

Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni. Dodajemy cebulę do kapusty. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Z boku każdej bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ. Wnętrze faszerujemy przygotowaną, jeszcze ciepłą kapustą.

Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.

Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    15 dni temu
    Nie był to najlepszy z przepisów, które wypróbowałam z tej strony. Ciężkie i smak nie powala

    odpowiedz

  • Ja Ja
    760 dni temu
    Zrobiłam dziś na obiad i wyszły mega pysznie. Do srodka dałam jeszcze żółtego sera! Po wyjęciu z piekarnika fajnie się ciągnął,Mniam!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1088 dni temu
    Tej bułki od miesiaca nie ma w sklepach we Wrocławiu!!! Co się dzieje?? Tak samo bułki z oliwkami

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram