Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę kiszoną przepłukujemy zimną wodą i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut, aż kapusta zmięknie. W razie konieczności podlewamy odrobiną wody. Ugotowaną kapustę odcedzamy na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni. Dodajemy cebulę do kapusty. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Z boku każdej bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ. Wnętrze faszerujemy przygotowaną, jeszcze ciepłą kapustą.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!
Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
Idealne połączenie smaków i składników, czyli gniazdka z pełnoziarnistych bułek wypełnione szparagowym farszem i zapiekane z jajkiem. Idealne na śniadanie, lunch i kolację. Spróbuj!
Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Zapiekana bagietka ze szpinakiem
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Gołąbki z kiszonej kapusty
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Kiszonka orientalna
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Halloweenowe ciasto z niespodzianką
- Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
- Wigilijne pierogi
- Faszerowane papryki na Halloween
- Ciastka z grzybami
- Regionalna kartoflanka
- 3 sposoby na kanapki z precli
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- Pieczone jabłka
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Lodowe torciki na maślance z truskawkami
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Pieczone burgery z indyka
- Tort chałwowo-orzechowy
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Wegański strogonow z kurek
- Muffiny z owocami lasu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2182 dni temu
Nie był to najlepszy z przepisów, które wypróbowałam z tej strony. Ciężkie i smak nie powala
odpowiedz
2927 dni temu
Zrobiłam dziś na obiad i wyszły mega pysznie. Do srodka dałam jeszcze żółtego sera! Po wyjęciu z piekarnika fajnie się ciągnął,Mniam!
odpowiedz
3255 dni temu
Tej bułki od miesiaca nie ma w sklepach we Wrocławiu!!! Co się dzieje?? Tak samo bułki z oliwkami
odpowiedz