
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę kiszoną przepłukujemy zimną wodą i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut, aż kapusta zmięknie. W razie konieczności podlewamy odrobiną wody. Ugotowaną kapustę odcedzamy na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni. Dodajemy cebulę do kapusty. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Z boku każdej bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ. Wnętrze faszerujemy przygotowaną, jeszcze ciepłą kapustą.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.
Podajemy na ciepło.
Komentarze (3)
1528 dni temu
Nie był to najlepszy z przepisów, które wypróbowałam z tej strony. Ciężkie i smak nie powala
odpowiedz
2273 dni temu
Zrobiłam dziś na obiad i wyszły mega pysznie. Do srodka dałam jeszcze żółtego sera! Po wyjęciu z piekarnika fajnie się ciągnął,Mniam!
odpowiedz
2601 dni temu
Tej bułki od miesiaca nie ma w sklepach we Wrocławiu!!! Co się dzieje?? Tak samo bułki z oliwkami
odpowiedz
zobacz wszystkie