Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę kiszoną przepłukujemy zimną wodą i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut, aż kapusta zmięknie. W razie konieczności podlewamy odrobiną wody. Ugotowaną kapustę odcedzamy na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni. Dodajemy cebulę do kapusty. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Z boku każdej bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ. Wnętrze faszerujemy przygotowaną, jeszcze ciepłą kapustą.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2526 dni temu
Nie był to najlepszy z przepisów, które wypróbowałam z tej strony. Ciężkie i smak nie powala
Odpowiedz
3272 dni temu
Zrobiłam dziś na obiad i wyszły mega pysznie. Do srodka dałam jeszcze żółtego sera! Po wyjęciu z piekarnika fajnie się ciągnął,Mniam!
Odpowiedz
3599 dni temu
Tej bułki od miesiaca nie ma w sklepach we Wrocławiu!!! Co się dzieje?? Tak samo bułki z oliwkami
Odpowiedz