Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SZPARAGI
Końcówki szparagów odłamujemy, resztę kroimy na kawałki. Na patelnię z roztopionym masłem wykładamy szparagi. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażymy ok. 5 minut.
KROK 2: WYDRĄŻAMY BUŁKI
Z bułek odcinamy górę i wydrążamy wgłębienie, robiąc miejsce na farsz.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Do warzyw dodajemy śmietanę i czekamy, aż się zredukuje.
KROK 4: FASZERUJEMY I PIECZEMY BUŁKI
Farsz nakładamy do wydrążonych bułek. Do każdej bułki wbijamy na farsz 1 jajko. Całość oprószamy serem grana padano. Wkładamy do piekarnika na 10-12 minut, aż białko jajka się zetnie.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
Pyszne, chrupiące kajzerki na ciepło, wypełnione smakowitą niespodzianką – farszem z kiszonej kapusty i cebuli!
Kotlety jajeczne
Fantastyczny pomysł na wykorzystanie ugotowanych jajek. Pyszne i proste kotlety, które można jeść na obiad z dodatkiem młodych ziemniaczków lub wykładać na kanapki czy dodawać do sałatek.
Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
Kwintesencja wczesnego lata: szparagi i młode ziemniaki, tym razem w duecie! Przygotuj szybkie i proste szparagi w panierce parmezanowej i ciesz się krótkim sezonem na nowalijki.
Burgery z jajkiem sadzonym
Burgery z kotletami z mięsa wołowego, jajkami sadzonymi i prażoną cebulką to świetna wariacja na temat tego klasycznego dania kuchni amerykańskiej. Przygotuj je według przepisu Pauli i sprawdź, jak smakują!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imam bayildi – nadziewane bakłażany
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Racuchy z bananami
- Jajko zapiekane w bagietce
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Jajka w kokilkach
- Placki z szynką i serem
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Ciastka z grzybami
- Kulebiak z kapustą i grzybami
- Kanapka rybaka
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Jajka w chmurkach
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Crostini z mango i awokado
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Sałatka warstwowa z szynką
- Wegańska kapusta faszerowana
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)