zobacz film Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZESMAŻAMY SZPARAGI

Końcówki szparagów odłamujemy, resztę kroimy na kawałki. Na patelnię z roztopionym masłem wykładamy szparagi. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażymy ok. 5 minut.

KROK 2: WYDRĄŻAMY BUŁKI

Z bułek odcinamy górę i wydrążamy wgłębienie, robiąc miejsce na farsz.  

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Do warzyw dodajemy śmietanę i czekamy, aż się zredukuje.

KROK 4: FASZERUJEMY I PIECZEMY BUŁKI

Farsz nakładamy do wydrążonych bułek. Do każdej bułki wbijamy na farsz 1 jajko. Całość oprószamy serem grana padano. Wkładamy do piekarnika na 10-12 minut, aż białko jajka się zetnie.  

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!