Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SZPARAGI
Końcówki szparagów odłamujemy, resztę kroimy na kawałki. Na patelnię z roztopionym masłem wykładamy szparagi. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażymy ok. 5 minut.
KROK 2: WYDRĄŻAMY BUŁKI
Z bułek odcinamy górę i wydrążamy wgłębienie, robiąc miejsce na farsz.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Do warzyw dodajemy śmietanę i czekamy, aż się zredukuje.
KROK 4: FASZERUJEMY I PIECZEMY BUŁKI
Farsz nakładamy do wydrążonych bułek. Do każdej bułki wbijamy na farsz 1 jajko. Całość oprószamy serem grana padano. Wkładamy do piekarnika na 10-12 minut, aż białko jajka się zetnie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)