Churrosowe tosty francuskie z lodami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • rózgę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka bełtamy i dodajemy do nich pozostałe składniki masy jajecznej. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POSYPKĘ I KREM Z MASCARPONE

Składniki posypki przesypujemy do głębokiego talerza i dokładnie mieszamy. W innym naczyniu mieszamy mascarpone z cukrem pudrem.

KROK 3: SMAŻYMY TOSTY I OBTACZAMY JE W POSYPCE

Kromki chałki namaczamy w masie jajecznej tak, aby wchłonęły sporo płynu (przez ok. 2 minuty z każdej strony). Następnie na patelni roztapiamy masło. Namoczone kawałki chałki smażymy z obu stron na złoty kolor i jeszcze gorące obtaczamy w posypce cynamonowej.

KROK 4:  PODAJEMY TOSTY

Na każdym z trzech talerzy układamy po jednym toście churrosowym. Następnie nakładamy krem z mascarpone na każdego z nich po równo i przykrywamy je pozostałymi tostami. Tak przygotowane tosty oprószamy kawałkami ciasteczek cantuccini i świeżymi owocami (truskawki warto pokroić w ćwiartki).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!