Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ciasto do namaczania tostów
W dużej misce łączymy purée z dyni z jajkami, mlekiem, cukrem, solą i cynamonem. Całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
KROK 2: Smażymy tosty
Rozgrzewamy mocno patelnię. Zmniejszamy ogień, dodajemy masło i je roztapiamy. Chleb tostowy namaczamy w cieście, wykładamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: Dekorujemy tosty
Usmażone tosty układamy na talerzu, dekorujemy jogurtem typu greckiego, owocami i syropem klonowym.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!
Wegańskie cinnamon rollsy z dyni
Ciasto drożdżowe bez jajek? Kinga Paruzel wie, jak je przygotować! Wypróbuj przepis na drożdżowe cinnamon rollsy z jabłkami!
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grochówka wojskowa
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Granita truskawkowa
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Tosty francuskie z bananami
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- 3 sposoby na słodkie lunchboxy
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Burgery z tofu
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Kiszone i suszone pomidory
- Lekki deser wiśniowy
- Domowy kebab drobiowy
- Kulki mocy z miechunką
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Szybkie tosty z grzybami
- Kawowy dacquoise z kremem
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Wege placki z tartych warzyw
- Kutia
- 2 sposoby na pączki – fit i tradycyjne
- Kremówki
- Ubijany ganasz
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- Focaccia. Przepis z burratą i oliwkami
- Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Krupnik na wołowinie
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- 4 sposoby na warzywne przetwory
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)