
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ciasto do namaczania tostów
W dużej misce łączymy purée z dyni z jajkami, mlekiem, cukrem, solą i cynamonem. Całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
KROK 2: Smażymy tosty
Rozgrzewamy mocno patelnię. Zmniejszamy ogień, dodajemy masło i je roztapiamy. Chleb tostowy namaczamy w cieście, wykładamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: Dekorujemy tosty
Usmażone tosty układamy na talerzu, dekorujemy jogurtem typu greckiego, owocami i syropem klonowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makówki śląskie
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)