
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ciasto do namaczania tostów
W dużej misce łączymy purée z dyni z jajkami, mlekiem, cukrem, solą i cynamonem. Całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
KROK 2: Smażymy tosty
Rozgrzewamy mocno patelnię. Zmniejszamy ogień, dodajemy masło i je roztapiamy. Chleb tostowy namaczamy w cieście, wykładamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: Dekorujemy tosty
Usmażone tosty układamy na talerzu, dekorujemy jogurtem typu greckiego, owocami i syropem klonowym.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.

Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!

Wegańskie cinnamon rollsy z dyni
Ciasto drożdżowe bez jajek? Kinga Paruzel wie, jak je przygotować! Wypróbuj przepis na drożdżowe cinnamon rollsy z jabłkami!

Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci wszystkich – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)