Czekoladowe pancakes
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • dwie miski
  • mikser

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier i mieszamy je dokładnie ze sobą.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI

W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki: jajka, mleko, olej oraz ekstrakt waniliowy, również wszystko dokładnie mieszamy.

KROK 3: ŁACZYMY SKŁADNIKI

Mokre składniki dodajemy do suchych i za pomocą miksera mieszamy wszystko tak długo, aż uzyskamy gładką i jednolitej konsystencję. Następnie gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut.

KROK 4: SMAŻYMY I PODAJEMY DANIE

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy naleśniki na średnim ogniu przez około 1-2 minuty z każdej strony. Podajemy gotowe placuszki.

WSKAZÓWKA! Pancakes można podać z syropem klonowym lub ulubionymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!