Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- dwie miski
- mikser
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier i mieszamy je dokładnie ze sobą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki: jajka, mleko, olej oraz ekstrakt waniliowy, również wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 3: ŁACZYMY SKŁADNIKI
Mokre składniki dodajemy do suchych i za pomocą miksera mieszamy wszystko tak długo, aż uzyskamy gładką i jednolitej konsystencję. Następnie gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut.
KROK 4: SMAŻYMY I PODAJEMY DANIE
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy naleśniki na średnim ogniu przez około 1-2 minuty z każdej strony. Podajemy gotowe placuszki.
WSKAZÓWKA! Pancakes można podać z syropem klonowym lub ulubionymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)