
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- dwie miski
- mikser
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier i mieszamy je dokładnie ze sobą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki: jajka, mleko, olej oraz ekstrakt waniliowy, również wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 3: ŁACZYMY SKŁADNIKI
Mokre składniki dodajemy do suchych i za pomocą miksera mieszamy wszystko tak długo, aż uzyskamy gładką i jednolitej konsystencję. Następnie gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut.
KROK 4: SMAŻYMY I PODAJEMY DANIE
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy naleśniki na średnim ogniu przez około 1-2 minuty z każdej strony. Podajemy gotowe placuszki.
WSKAZÓWKA! Pancakes można podać z syropem klonowym lub ulubionymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!

Amerykańskie gofry
Są puszyste, słodkie i tak smaczne, że chce się je jeść… na okrągło! Wypróbuj przepis Pawła na gofry w stylu amerykańskim z syropem klonowym i malinami!

Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
Słodkie i słone smaki w odsłonie inspirowanej Ameryką polecają się na tematyczne śniadanie! Przygotuj puszyste pancakes i podaj je z pożywnym koktajlem o smaku szarlotki.

Twarogowe pancakes bez cukru
Puszyste, fit i pyszne? To muszą być pancakes bez cukru Kingi Paruzel! Sprawdź, jak przygotować to pyszne śniadanie na słodko z pomocą termorobota MC Smart.


Zobacz przepisy
na lato
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)