Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Zagotowujemy z 500 ml wody i gotujemy przez ok. 10 minut, aż będzie miękki. Dodajemy mrożone maliny, gotujemy przez kolejne 5 minut. Owoce wraz z sokiem przekładamy na gazę i przecedzamy, a następnie wyciskamy, sok zbieramy.
Zebrany sok mieszamy z sokiem z cytryny, odmierzamy 700 ml (ewentualnie uzupełniamy wodą) i mieszamy z cukrem żelującym w wysokim garnku. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy malinówkę i natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą słoików. Słoiki dobrze zamykamy i odstawiamy na 5 minut, ustawiając je wieczkiem do dołu. Następnie odwracamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)