Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Zagotowujemy z 500 ml wody i gotujemy przez ok. 10 minut, aż będzie miękki. Dodajemy mrożone maliny, gotujemy przez kolejne 5 minut. Owoce wraz z sokiem przekładamy na gazę i przecedzamy, a następnie wyciskamy, sok zbieramy.
Zebrany sok mieszamy z sokiem z cytryny, odmierzamy 700 ml (ewentualnie uzupełniamy wodą) i mieszamy z cukrem żelującym w wysokim garnku. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy malinówkę i natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą słoików. Słoiki dobrze zamykamy i odstawiamy na 5 minut, ustawiając je wieczkiem do dołu. Następnie odwracamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
Pyszna propozycja do świeżego pieczywa lub rozgrzewający słodki dodatek do herbaty lub ciast w sam raz na zimowe dni.
Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
Zachowaj smak rabarbaru na dłużej! Przygotuj aromatyczną konfiturę z rabarbaru i suszonych fig!
Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
Słodki dodatek do deserów, kanapek lub naleśników w wersji ekspresowej – wystarczy zmiksować i przechowywać w lodówce.
Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
Klasyczny pomysł na pyszny dżem, który nawet w te chłodniejsze dni przypomni o najbardziej wyczekiwanych smakach lata.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Babka bananowa
- Imbirowy dżem z winogron
- Konfitura cytrynowa
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Konfitura borówkowa z limonką
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Rolada cytrynowa
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Ciastka jak jajka sadzone
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Crostini z serem brie i miechunką
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Chleb z suszonymi wiśniami
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Filet z kurczaka z pigwą
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Mus truskawkowy
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Zupa szczawiowa
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)