
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Truskawki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Porzeczki myjemy, osączamy i widelcem zdejmujemy z łodyżek. Wszystkie owoce, sok i skórkę z pomarańczy oraz cukier żelujący mieszamy w wysokim garnku.
Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Wskazówka: do konfitury można pod koniec gotowania dodać 2-3 łyżki likieru cassis lub pomarańczowego.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba z piekarnika
- Makowiec japoński
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)