Konfitura truskawkowo-porzeczkowa

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Truskawki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Porzeczki myjemy, osączamy i widelcem zdejmujemy z łodyżek. Wszystkie owoce, sok i skórkę z pomarańczy oraz cukier żelujący mieszamy w wysokim garnku.

Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Wskazówka: do konfitury można pod koniec gotowania dodać 2-3 łyżki likieru cassis lub pomarańczowego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dżem rabarbarowo-malinowy

Słodki dżem o smaku kojarzącym się z beztroskimi dniami lata. Pyszny do pieczywa na śniadanie i jako dodatek do herbaty.

Dżem rabarbarowo-malinowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 32 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami

Zachowaj smak rabarbaru na dłużej! Przygotuj aromatyczną konfiturę z rabarbaru i suszonych fig!

Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 270 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Dżem wiśniowy z imbirem i rumem

Pyszna propozycja do świeżego pieczywa lub rozgrzewający słodki dodatek do herbaty lub ciast w sam raz na zimowe dni.

Dżem wiśniowy z imbirem i rumem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 32 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!