Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Truskawki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Porzeczki myjemy, osączamy i widelcem zdejmujemy z łodyżek. Wszystkie owoce, sok i skórkę z pomarańczy oraz cukier żelujący mieszamy w wysokim garnku.
Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Wskazówka: do konfitury można pod koniec gotowania dodać 2-3 łyżki likieru cassis lub pomarańczowego.
Zobacz podobne
przepisy
Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
Słodki dodatek do deserów, kanapek lub naleśników w wersji ekspresowej – wystarczy zmiksować i przechowywać w lodówce.
Dżem rabarbarowo-malinowy
Słodki dżem o smaku kojarzącym się z beztroskimi dniami lata. Pyszny do pieczywa na śniadanie i jako dodatek do herbaty.
Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
Zachowaj smak rabarbaru na dłużej! Przygotuj aromatyczną konfiturę z rabarbaru i suszonych fig!
Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
Pyszna propozycja do świeżego pieczywa lub rozgrzewający słodki dodatek do herbaty lub ciast w sam raz na zimowe dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)