Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Truskawki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Porzeczki myjemy, osączamy i widelcem zdejmujemy z łodyżek. Wszystkie owoce, sok i skórkę z pomarańczy oraz cukier żelujący mieszamy w wysokim garnku.

Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Wskazówka: do konfitury można pod koniec gotowania dodać 2-3 łyżki likieru cassis lub pomarańczowego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram