
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Truskawki oczyszczamy i lekko miksujemy. Mieszamy z sokiem z cytryny i odważamy 500 g, następnie w wysokiej misce mieszamy z taką samą ilością cukru żelującego.
Miksujemy przez 15 minut, aż mieszanina lekko zgęstnieje (uwaga: w przypadku starszych urządzeń lepiej miksować 3 razy po 5 minut, aby mikser się nie przegrzał). Dodajemy wodę różaną lub miętę do smaku.
Konfiturę natychmiast przelewamy do czystych, przepłukanych gorącą wodą słoików. Słoiki dobrze zamykamy i przechowujemy w lodówce. Konfitura z surowych owoców ma trwałość od 2 do 3 tygodni i smakuje świetnie nie tylko z pieczywem, lecz również wymieszana z twarożkiem lub jogurtem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Łazanki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)