zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • słoiczek o pojemności 30 ml

Krok 1: Smażymy boczek

Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.

Krok 2: Przygotowujemy konfiturę

Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.

Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika

Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram