![Dżem z boczku Dżem z boczku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/156710710a6a-43868a77a0db-KL_pl_bs_karol_kw42_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczek o pojemności 30 ml
Krok 1: Smażymy boczek
Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.
Krok 2: Przygotowujemy konfiturę
Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!
![3 sposoby na chutney jabłkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5cc909b49b02-28e589e17755-ONLINE_KAROL_KW51_24741_CHUTNEY_Z_JABLEK_NA_3_SPOSOBY_5652_RGB_OK_1250x700.webp)
Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!
![Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/83a6e3bcdecf-419aa89176-KW_42_konfitura_z_pieczonych_jablek_z_chrzanem_18513_18544_S_8582_1250x700.webp)
Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!
![Konfitura z pomidorów z curry](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/788732cfb5de-1f4635c450-KW_42_KAROL_konfitura-z-pomidorow-z-curry_18513_18544_S_8623_pion_rgb_ok_1250x700.webp)
Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.
![Słodki dżem z pomidorów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/889c7d07f1ba-89d9311643-KW34_slodki_dzem_z_pomidorow_2013131125_RGB_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Pyzy ziemniaczane
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Potrawka z kurczaka
- Rolada bakaliowa
- Kuleczki energetyczne
- Sos pieczarkowy
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Life changing bread
- Tarta z owocami kaki
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- Konfitura z pomidorów z curry
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Kurczak w boczku z czekoladą
- Saksońskie ciasto drożdżowe z marcepanem
- Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami
- Duszone udka z indyka na winie
- Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Zupa rybna z karpia
- Wegański łosoś z papryki
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Kompot jabłkowy
- Buraczane brownie z musem malinowo-buraczanym
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Komentarze (0)