
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczek o pojemności 30 ml
Krok 1: Smażymy boczek
Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.
Krok 2: Przygotowujemy konfiturę
Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!

Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!

Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!

Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.

Komentarze (0)