Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczek o pojemności 30 ml
Krok 1: Smażymy boczek
Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.
Krok 2: Przygotowujemy konfiturę
Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (1)
390 dni temu
Uwielbiam ten przepis! Na każdej imprezie jest hitem w połączeniu z domowymi grissini! choć zmieniam w nim boczek na wędzony parzony i nie dodaję sosu Worcester ;)
Odpowiedz