Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczek o pojemności 30 ml
Krok 1: Smażymy boczek
Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.
Krok 2: Przygotowujemy konfiturę
Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!
Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!
Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!
Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Pyzy ziemniaczane
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Potrawka z kurczaka
- Rolada bakaliowa
- Kuleczki energetyczne
- Sos pieczarkowy
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Life changing bread
- Tarta z owocami kaki
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- Konfitura z pomidorów z curry
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Kurczak w boczku z czekoladą
- Saksońskie ciasto drożdżowe z marcepanem
- Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami
- Duszone udka z indyka na winie
- Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Zupa rybna z karpia
- Wegański łosoś z papryki
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Kompot jabłkowy
- Buraczane brownie z musem malinowo-buraczanym
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
48 dni temu
Uwielbiam ten przepis! Na każdej imprezie jest hitem w połączeniu z domowymi grissini! choć zmieniam w nim boczek na wędzony parzony i nie dodaję sosu Worcester ;)
odpowiedz