Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczek o pojemności 30 ml
Krok 1: Smażymy boczek
Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.
Krok 2: Przygotowujemy konfiturę
Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoika
Gotową, wciąż gorącą konfiturę przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!
Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!
Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!
Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Błyskawiczne pierniczki
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
68 dni temu
Uwielbiam ten przepis! Na każdej imprezie jest hitem w połączeniu z domowymi grissini! choć zmieniam w nim boczek na wędzony parzony i nie dodaję sosu Worcester ;)
odpowiedz