
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczki
Chutney z kolendrą
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Dodajemy kilka ziaren kolendry, kilka goździków, posiekaną papryczkę chili i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Chutney doprawiamy skórką otartą z cytryny. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Chutney z cynamonem
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy laski cynamonu, kilka goździków, obrany i pokrojony w plastry imbir oraz szczyptę curry. Po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka, a po chwili także cebulę pokrojoną w taką samą kostkę. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Chutney z piwem
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy piwo i redukujemy sos. Dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy sos przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne
przepisy
Chutney śliwkowo-gruszkowe
Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.

Burger z chili i chutney z cebuli
Z cebuli możesz przygotować gęstą konfiturę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do ostrych, mięsnych burgerów! To danie w sam raz na spotkanie przy grillu!

Chutney z ananasa
Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!

Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.

Zobacz przepisy
na święta
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)