zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • słoiczki

Chutney z kolendrą

W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Dodajemy kilka ziaren kolendry, kilka goździków, posiekaną papryczkę chili i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Chutney doprawiamy skórką otartą z cytryny. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.

Chutney z cynamonem

W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy laski cynamonu, kilka goździków, obrany i pokrojony w plastry imbir oraz szczyptę curry. Po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka, a po chwili także cebulę pokrojoną w taką samą kostkę. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.

Chutney z piwem

W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy piwo i redukujemy sos. Dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy sos przekładamy do słoiczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram