Dżem z mango z imbirem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Mango obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię.

Z cytryn wyjmujemy pestki, wyciskamy sok i dodajemy do mango. Całość zasypujemy cukrem, dodajemy starty imbir. Mieszamy. Smażymy na małym ogniu, aż mango się rozpadnie, sok odparuje, a całość nabierze konsystencji dżemu.

Dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Konfitura morelowo-miodowa

Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.

Konfitura morelowo-miodowa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Dżem nektarynkowy z wanilią

Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.

Dżem nektarynkowy z wanilią

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 30 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem

Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.

Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 26 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    2902 dni temu
    Wspaniałe przetwory podkradłam kilka

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3401 dni temu
    ile słoiczków wychodzi??:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3399 dni temu
    W zależności od wielkości mango, powinno wyjść około 400-500 ml konfitury :)
  • Gość Gość
    3405 dni temu
    nie trzeba dodać niczego typu żelfix, żeby się nie popsuło?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3405 dni temu
    Jeśli planujesz długo przechowywać przetwory, możesz dodać żelfix wedle wskazań na opakowaniu.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3606 dni temu
    Drogi Gościu, słoiczki powinny się zamknąć pod wpływem temp. dżemu. Jeśli się nie zamkną, wtedy pasteryzujemy :) I mogą stać tak długo, jak każdy szczelnie zamknięty dżem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3606 dni temu
    Pasteryzujemy ??? Ile czasu taka konfitura może stać w słoiczku ??

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3840 dni temu
    a ja tez radze uwazac z cukrem. jeśli mango jest dojrzale to jest on zbędny:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3964 dni temu
    radzę uważać z imbirem, wydaje się, że łyżeczka to mało, ja dałam porządną łyżeczkę i imbir zdominował cały dzem.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4271 dni temu
    Dodajemy sok, ale ważne by w soku nie pływały pestki cytryn.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4271 dni temu
    Do dżemu dodajemy sok z cytryn czy te cytryny bez pestek?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!