
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mango obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię.
Z cytryn wyjmujemy pestki, wyciskamy sok i dodajemy do mango. Całość zasypujemy cukrem, dodajemy starty imbir. Mieszamy. Smażymy na małym ogniu, aż mango się rozpadnie, sok odparuje, a całość nabierze konsystencji dżemu.
Dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Francuskie makaroniki
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (11)
2948 dni temu
Wspaniałe przetwory podkradłam kilka
odpowiedz
3446 dni temu
ile słoiczków wychodzi??:)
odpowiedz
3444 dni temu
W zależności od wielkości mango, powinno wyjść około 400-500 ml konfitury :)
3451 dni temu
nie trzeba dodać niczego typu żelfix, żeby się nie popsuło?
odpowiedz
3450 dni temu
Jeśli planujesz długo przechowywać przetwory, możesz dodać żelfix wedle wskazań na opakowaniu.
3652 dni temu
Drogi Gościu, słoiczki powinny się zamknąć pod wpływem temp. dżemu. Jeśli się nie zamkną, wtedy pasteryzujemy :) I mogą stać tak długo, jak każdy szczelnie zamknięty dżem.
odpowiedz
3652 dni temu
Pasteryzujemy ??? Ile czasu taka konfitura może stać w słoiczku ??
odpowiedz
3886 dni temu
a ja tez radze uwazac z cukrem. jeśli mango jest dojrzale to jest on zbędny:)
odpowiedz
4010 dni temu
radzę uważać z imbirem, wydaje się, że łyżeczka to mało, ja dałam porządną łyżeczkę i imbir zdominował cały dzem.
odpowiedz
4317 dni temu
Dodajemy sok, ale ważne by w soku nie pływały pestki cytryn.
odpowiedz
4317 dni temu
Do dżemu dodajemy sok z cytryn czy te cytryny bez pestek?
odpowiedz
zobacz wszystkie