Frittata keto

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
  • naczynie żaroodporne o średnicy ok. 25 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY BOCZEK

Boczek kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy na złoty kolor na suchej patelni. Przekładamy go do miseczki i odkładamy na później.

KROK 2: ROZDRABIAMY SERY

Do pojemnika miksującego przekładamy kawałek sera cheddar i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6. Gotowy ser przekładamy do miski. Następnie do pojemnika miksującego przekładamy fetę i mozzarellę i także je rozdrabniamy, wykorzystując gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 5. Przekładamy do miski z cheddarem.

KROK 3: ROZDRABNIAMY WARZYWA

Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych. Tak przygotowane warzywa przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6. Rozdrobnione warzywa przekładamy do miski z innymi składnikami. Do pojemnika miksującego przekładamy różyczki brokułu i siekamy używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 4 i przekładamy do miski z serami i innymi warzywami.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Do pojemnika miksującego wbijamy jajka i doprawiamy je solą i pieprzem według uznania. Mieszamy je, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Następnie do masy jajecznej dodajemy warzywa i sery i całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 3.

KROK 5: PIECZEMY FRITTATĘ

Gotową masę przelewamy do naczynia żaroodpornego. Całość posypujemy podsmażonym wcześniej boczkiem. Frittatę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 160°C przez ok. 20-25 minut, aż nabierze złotego koloru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!