Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.

Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Urszula1953 Urszula1953
    546 dni temu
    Miód dodałabym po grillowaniu, w końcowej fazie, by nie stracić cennych witamin i minerałów.

    odpowiedz

  • Monika Monika
    1245 dni temu
    Przepyszny deser! Jeżeli ktoś nie lubi smaku miodu i tak polecam, jest prawie niewyczuwalny ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram