Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.
Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany pokrojone w plastry i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Czy arbuza można grillować? Można! W Kuchni Lidla znajdziesz przepis Pawła Małeckiego na grillowanego arbuza z sosem z mango, limonki i melisy.
Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
Lekki, orzeźwiający deser, który przygotujesz na… grillu! Nadziane na patyczki owoce i sos śliwkowy smakują wybornie!
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe szaszłyki
- Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
- Mazurek czekoladowy
- Baklawa grecka
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Ciasto jogurtowe z miodem i orzechami
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Granita cytrynowa
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Ośmiorniczki z grilla
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Kuleczki z koziego sera
- Bigos rybny
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Hummus bowl
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
- Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- Sos do ravioli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2714 dni temu
Miód dodałabym po grillowaniu, w końcowej fazie, by nie stracić cennych witamin i minerałów.
odpowiedz
3414 dni temu
Przepyszny deser! Jeżeli ktoś nie lubi smaku miodu i tak polecam, jest prawie niewyczuwalny ;)
odpowiedz