Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.

Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany pokrojone w plastry i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Urszula1953 Urszula1953
    3015 dni temu
    Miód dodałabym po grillowaniu, w końcowej fazie, by nie stracić cennych witamin i minerałów.

    Odpowiedz

  • Monika Monika
    3715 dni temu
    Przepyszny deser! Jeżeli ktoś nie lubi smaku miodu i tak polecam, jest prawie niewyczuwalny ;)

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl