![Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/af9d8052403d-54111facf4-KW18_Grillowane_banany_0174_960x540px.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.
Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany pokrojone w plastry i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
![Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1d711ae53d98-d556e1c73d-KW_25_jablko.webp)
Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Czy arbuza można grillować? Można! W Kuchni Lidla znajdziesz przepis Pawła Małeckiego na grillowanego arbuza z sosem z mango, limonki i melisy.
![Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/028a7b688b64-659185a828-KW_33_Grillowany_arbuz_z_sosem_mango_15108_S_0803_POZIOM.webp)
Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
Lekki, orzeźwiający deser, który przygotujesz na… grillu! Nadziane na patyczki owoce i sos śliwkowy smakują wybornie!
![Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7eeb9956cace-1fbbe50e18-KW_33_Owocowa_niespodzianka_szaszłyki_15108_S_0846_POZIOM_RGB.webp)
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!
![Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/19a133c9f414-af2f1dedc3-KW18_Gruszki_nadziewane_konfiturą_0150_960x540px.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Owocowe szaszłyki
- Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
- Mazurek czekoladowy
- Baklawa grecka
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Ciasto jogurtowe z miodem i orzechami
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Granita cytrynowa
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Ośmiorniczki z grilla
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Kuleczki z koziego sera
- Bigos rybny
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Hummus bowl
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
- Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- Sos do ravioli
Komentarze (2)
2597 dni temu
Miód dodałabym po grillowaniu, w końcowej fazie, by nie stracić cennych witamin i minerałów.
odpowiedz
3297 dni temu
Przepyszny deser! Jeżeli ktoś nie lubi smaku miodu i tak polecam, jest prawie niewyczuwalny ;)
odpowiedz