
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.
Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany pokrojone w plastry i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3048 dni temu
Miód dodałabym po grillowaniu, w końcowej fazie, by nie stracić cennych witamin i minerałów.
Odpowiedz
3748 dni temu
Przepyszny deser! Jeżeli ktoś nie lubi smaku miodu i tak polecam, jest prawie niewyczuwalny ;)
Odpowiedz