Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Owoce kładziemy przekrojoną stroną na grill i pieczemy, aż zarumienią się i pojawią się na nich charakterystyczne grillowe paski.
Odwracamy owoce i jeszcze chwilę pieczemy.
Zdejmujemy brzoskwinie z grilla, smarujemy miodem od strony przekrojenia.
Ubijamy śmietankę na sztywno. Na talerzu kładziemy po dwie połówki brzoskwiń, obok bitą śmietanę i za pomocą łyżki do lodów, dowolną ilość kulek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1185 dni temu
    Zosiu, cieszymy się, że deser smakował! Pozdrawiamy Ciebie i babcię! :)

    odpowiedz

  • Zosia Zosia
    1185 dni temu
    Zrobiłam to babci na urodziny była bardzo zaskoczona i spytała sie czy może prosić dokładkę . Do lodów dodałam polewę o smaku toffi (jej ulubiną ).

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    1937 dni temu
    Deser bardzo fajny,własnie zrobiłam go dzieciom,są zachwycone a do tego lody waniliowe Ballino.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram