Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Owoce kładziemy przekrojoną stroną na grill i pieczemy, aż zarumienią się i pojawią się na nich charakterystyczne grillowe paski.
Odwracamy owoce i jeszcze chwilę grillujemy.
Zdejmujemy brzoskwinie z grilla, smarujemy miodem od strony przekrojenia.
Ubijamy śmietankę na sztywno. Na talerzu kładziemy po dwie połówki brzoskwiń, obok bitą śmietanę i za pomocą łyżki do lodów, dowolną ilość kulek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
3776 dni temu
Zosiu, cieszymy się, że deser smakował! Pozdrawiamy Ciebie i babcię! :)
Odpowiedz
3776 dni temu
Zrobiłam to babci na urodziny była bardzo zaskoczona i spytała sie czy może prosić dokładkę . Do lodów dodałam polewę o smaku toffi (jej ulubiną ).
Odpowiedz
4528 dni temu
Deser bardzo fajny,własnie zrobiłam go dzieciom,są zachwycone a do tego lody waniliowe Ballino.
Odpowiedz