
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Przygotowanie
1 łyżkę miodu mieszkamy z łyżką soku z cytryną.
Owoce kroimy w grubsze plasterki lub w większą kostkę i razem z piankami nadziewamy na patyczki.
Obieramy orzechy włoskie, zawijamy je w szmatkę i szybkimi ruchami uderzamy o blat stołu, aby się pokruszyły.
Szaszłyki grillujemy krótko, kładąc je bezpośrednio na ruszt lub na tackę do grillowania.
Ciepłe szaszłyki polewamy mieszanką miodu i cytryny i posypujemy orzechami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3801 dni temu
Pierwszy komentarz
Odpowiedz