Owocowe szaszłyki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Przygotowanie

Patyczki moczymy w zimnej wodzie przynajmniej 1 godzinę.

1 łyżkę miodu mieszkamy z łyżką soku z cytryną.

Owoce kroimy w grubsze plasterki lub w większą kostkę, nadziewamy na patyczki.

Obieramy orzechy włoskie, zawijamy je w szmatkę i szybkimi ruchami uderzamy o blat stołu, aby się pokruszyły.

Szaszłyki grillujemy krótko, kładąc je bezpośrednio na ruszt lub na tackę do grillowania.

Ciepłe szaszłyki polewamy mieszanką miodu i cytryny i posypujemy pokruszonymi orzechami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1006 dni temu
    Pierwszy komentarz

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram