Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Przygotowanie
1 łyżkę miodu mieszkamy z łyżką soku z cytryną.
Owoce kroimy w grubsze plasterki lub w większą kostkę i razem z piankami nadziewamy na patyczki.
Obieramy orzechy włoskie, zawijamy je w szmatkę i szybkimi ruchami uderzamy o blat stołu, aby się pokruszyły.
Szaszłyki grillujemy krótko, kładąc je bezpośrednio na ruszt lub na tackę do grillowania.
Ciepłe szaszłyki polewamy mieszanką miodu i cytryny i posypujemy orzechami.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Strudel jabłkowo-marchewkowy
- Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Kaczka w czerwonym winie i powidłach
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
- Kolorowa sałatka w słoiku
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
Komentarze (1)
3225 dni temu
Pierwszy komentarz
odpowiedz