zobacz film Grillowany camembert z macerowanymi owocami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozgrzany grill z pokrywą

Sposób przygotowania:

KROK 1: MACERUJEMY OWOCE

Borówki i maliny przekładamy do miski. Następnie oprószamy je erytrolem, skrapiamy octem balsamicznym, a także doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Owoce delikatnie i dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut.

KROK 2: GRILLUJEMY CAMEMBERTY I BAGIETKĘ

Obywa sery nacieramy oliwą. Camemberty układamy bezpośrednio na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż na skórce pojawią się charakterystyczne dla grillowania wzory. Następnie sery obracamy i dalej grillujemy przez ok. 5 minut.

Jednocześnie obok serów grillujemy z obu stron pokrojoną na niewielkie kawałki bagietkę.

KROK 3: PODAJEMY SERY

Gotowe sery przekładamy na talerz i ozdabiamy owocami. Podajemy ciepłe, z grillowaną bagietką lub innym pieczywem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!