Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzany grill z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: MACERUJEMY OWOCE
Borówki i maliny przekładamy do miski. Następnie oprószamy je erytrolem, skrapiamy octem balsamicznym, a także doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Owoce delikatnie i dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut.
KROK 2: GRILLUJEMY CAMEMBERTY I BAGIETKĘ
Obywa sery nacieramy oliwą. Camemberty układamy bezpośrednio na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż na skórce pojawią się charakterystyczne dla grillowania wzory. Następnie sery obracamy i dalej grillujemy przez ok. 5 minut.
Jednocześnie obok serów grillujemy z obu stron pokrojoną na niewielkie kawałki bagietkę.
KROK 3: PODAJEMY SERY
Gotowe sery przekładamy na talerz i ozdabiamy owocami. Podajemy ciepłe, z grillowaną bagietką lub innym pieczywem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)