Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender/rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- formę do muffinów
- papierowe papilotki do muffinów
- pojemnik lunchboxowy
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Kaszę zalewamy wodą i dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na całą noc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GRYCZANKĘ
Kaszę odcedzamy i przepłukujemy na sicie. Odsączamy z nadmiaru wody i przekładamy do misy blendera. Dodajemy mleko, banana, maliny i nasiona chia. Całość miksujemy. Gryczankę dekorujemy dowolnymi owocami.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA MUFFINY
Do dużej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. W drugiej misce banany obrane ze skórki, jajko, oliwę z oliwek, sok z cytryny i cukier miksujemy na gładką masę. Łączymy zawartość obu misek.
KROK 3: PIECZEMY MUFFINY
Formę do muffinów wykładamy papierowymi papilotkami. Ciasto przekładamy do formy, wypełniając papilotki do ¾ wysokości. Każdą muffinkę dekorujemy orzechem włoskim. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 15-20 minut. Przed wyjęciem muffinek sprawdzamy patyczkiem, czy są upieczone.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!
Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.
Muffiny z nasionami konopi
Bardzo proste w przygotowaniu muffiny z dużą ilością wyjątkowych składników. Sprawdź, jak łatwo można przygotować pyszne słodycze z wartościowymi dodatkami!
Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
Śniadanie, które przygotujesz w 10 minut, włożysz do lodówki na całą noc i kolejnego dnia będziesz cieszyć się pożywnym pierwszym posiłkiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Pierogi z jagodami
- Wytrawne muffinki
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Roladka kokosowa bez pieczenia
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Piada wraps
- Pita pizza
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- BIGOS W 25 MINUT
- Puszysty omlet na słodko
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Sernik matcha na zimno
- Pizza bąbelkowa
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Bruschetta z pomidorami
- Gulasz z kaczych żołądków
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Karp w sosie piernikowym
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)