
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy sos
W blenderze umieszczamy wszystkie składniki na sos i blendujemy na gładką masę.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i kurczaka w paski. Na patelni przez około 3-4 minuty podsmażamy cebulę z papryką na oleju aż lekko zmiękną. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, całość przekładamy do miski.
Krok 3: Przygotowujemy kurczaka
Na tą samą patelnię wlewamy olej i wrzucamy kurczaka, doprawiamy go solą, pieprzem, wędzoną papryką, czosnkiem i kminem rzymskim. Smażymy go aż się zarumieni, dorzucamy go do warzyw i mieszamy.
Krok 4: Zapiekamy farsz
Połowę farszu umieszczamy z powrotem na patelni, wlewamy połowę sosu Buffalo i chwilę podgrzewamy. Na patelni ze składników formujemy prostokąt, układamy 3 plastry sera mimolette i przykrywamy pokrywką.
Krok 5: Składamy bagietkę
Bagietkę kroimy na dwie części, odkrajamy koncówkę i nacinamy ją wzdłuż na pół. Układamy kurczaka, polewamy go sosem blue cheese, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i składamy kanapkę. To samo powtarzamy z drugą częścią bagietki.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)