
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
Przygotuj wcześniej:
Filet z piersi kurczaka przełóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj ulubione przyprawy (np. sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie). Zagotuj. Gotuj do miękkości mięsa. Możesz wykorzystać również ugotowaną pierś kurczaka z rosołu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z KURCZAKA
Ugotowaną pierś z kurczaka bardzo drobno siekamy, przerzucamy do miseczki. Seler obieramy i siekamy bardzo drobno w poprzek (liście odstawiamy), dodajemy do kurczaka, następnie dodajemy pokruszony ser, 4 łyżki majonezu, sok z 1½ cytryny, sól, pieprz i posiekany szczypiorek z dymki. Mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Liście selera siekamy. 2 bagietki kroimy wzdłuż, nie przekrawamy do końca. Do bagietek nakładamy przygotowany farsz, szpinak, posiekane liście selera, polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdą bagietkę kroimy na pół.
Komentarze (0)