Kanapka z kurczakiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

Przygotuj wcześniej:

Filet z piersi kurczaka przełóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj ulubione przyprawy (np. sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie). Zagotuj. Gotuj do miękkości mięsa. Możesz wykorzystać również ugotowaną pierś kurczaka z rosołu.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z KURCZAKA

Ugotowaną pierś z kurczaka bardzo drobno siekamy, przerzucamy do miseczki. Seler obieramy i siekamy bardzo drobno w poprzek (liście odstawiamy), dodajemy do kurczaka, następnie dodajemy pokruszony ser, 4 łyżki majonezu, sok z 1½ cytryny, sól, pieprz i posiekany szczypiorek z dymki. Mieszamy.

KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI

Liście selera siekamy. 2 bagietki kroimy wzdłuż, nie przekrawamy do końca. Do bagietek nakładamy przygotowany farsz, szpinak, posiekane liście selera, polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdą bagietkę kroimy na pół.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!