Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
Przygotuj wcześniej:
Filet z piersi kurczaka przełóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj ulubione przyprawy (np. sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie). Zagotuj. Gotuj do miękkości mięsa. Możesz wykorzystać również ugotowaną pierś kurczaka z rosołu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z KURCZAKA
Ugotowaną pierś z kurczaka bardzo drobno siekamy, przerzucamy do miseczki. Seler obieramy i siekamy bardzo drobno w poprzek (liście odstawiamy), dodajemy do kurczaka, następnie dodajemy pokruszony ser, 4 łyżki majonezu, sok z 1½ cytryny, sól, pieprz i posiekany szczypiorek z dymki. Mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Liście selera siekamy. 2 bagietki kroimy wzdłuż, nie przekrawamy do końca. Do bagietek nakładamy przygotowany farsz, szpinak, posiekane liście selera, polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdą bagietkę kroimy na pół.
Zobacz podobne
przepisy
Precel z szynką
Pyszny i szybki w przygotowaniu precel z szynką to świetny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Możesz go też zapakować na weekendowy piknik z rodzinką.
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Kanapka z wędlinami iberyjskimi
Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Kurczak w winie
- Caprese w oliwie
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Stek wołowy z masłem paryskim
- Caponata
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Smoothie z żurawinami
- Potrawka z kurczaka
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Hummus bowl
- GRILLOWANA KANAPKA Z CUKINIĄ
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Kanapka rybaka
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Klasyczny mus czekoladowy
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
- Risotto pomidorowe
- Ubijany ser brie z grzankami
- Mątwa w białym winie
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Pizza bez drożdży
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Makaron w sosie śmietankowym
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)