Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KROMKI CHLEBA
Pieczywo tostowe smarujemy z jednej strony masłem i podsmażamy na suchej patelni. Każdą kromkę smażymy z obu stron na złoty kolor, zaczynając od strony posmarowanej masłem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POMIDOR I AWOKADO
Pomidor i awokado kroimy w dość grube plastry. Następnie doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: SMAŻYMY BOCZEK
Na średnim ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Smażymy na niej boczek, tak aby nabrał złotego koloru i stał się chrupki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS MAJONEZOWY
Czosnek i pietruszkę bardzo drobno siekamy. W misce łączymy je z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Gotowy sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 5: SKŁADAMY KANAPKI
Każdą z kromek chleba smarujemy sosem majonezowym. Na dwie z nich nakładamy sałatę oraz plastry pomidora, bekonu i awokado. Tak przygotowane kanapki przykrywamy pozostałymi dwiema kromkami chleba.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z pistacjami
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Grillowany łosoś z masłem ziołowym
- Schab w sosie paprykowym
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Minestrone z pesto z pomidorów
- Club sandwich ze schabem
- Koktajle owocowe
- Ciastka francuskie z jabłkami
- Risotto alla milanese
- Croque madame
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Tort z babeczek
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Kanapki z pulled porkiem
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Ciasto poduszkowiec
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Sok z buraka – szybki przepis
- Tapas z salchichón
- Kokosowa konfitura z mango
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Kompot agrestowy
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
517 dni temu
Ten przepis jest nieproporcjonalny. Jak zmieścić aż 100 g boczku i 1 cały pomidor na 2 kanapki?
odpowiedz
516 dni temu
Te kanapki faktycznie są dość bogate w składniki. Oczywiście nie musisz wszystkich wykorzystywać, BLT będzie dobre, nawet jeśli dodasz mniej boczku i plastrów pomidora :)