Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL
Na rozgrzaną patelnię wlewamy wodę i dodajemy miód. Składniki mieszamy, aż miód się rozpuści, i doprowadzamy do wrzenia.
KROK 2: KARMELIZUJEMY JABŁKA
Jabłka dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dość grube plastry. Następnie przekładamy je do gotującego się karmelu. Mieszamy, aby jabłka pokryły się karmelem.
KROK 3: ŁĄCZYMY JABŁKA Z DODATKAMI
Kiedy jabłka zaczną mięknąć, dodajemy na patelnię płatki owsiane i owoce żurawiny. Całość oprószamy cynamonem i dokładnie mieszamy. Następnie patelnię zdejmujemy z ognia i odstawiamy na chwilę, aby płatki owsiane delikatnie napęczniały.
KROK 4: PODAJEMY JABŁKA
Gotowe jabłka przekładamy na głębokie talerze, ozdabiamy skyrem i listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Jabłkowe tacos
Świetna propozycja słodkiej przekąski – jabłkowe tacos! Z własnoręcznie przygotowanymi tortillami i nadzieniem jabłkowym!
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Jabłkowe chipsy z cynamonem
Okazuje się, że chipsy mogą być zdrowe. Wypróbuj nasz sposób na korzenne chipsy z jabłek.
Jabłka zapiekane z żurawiną
Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Gofry na dwa sposoby
- Sałatka z grillowanych owoców
- Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Naleśniki z syropem kawowym
- Bułki maślane
- Makowiec na kruchym orzechowym spodzie
- Muffiny marchewkowe
- Lasagne jabłkowe
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sok z buraka – szybki przepis
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Fit makaron à la carbonara
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Tapas z salchichón
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)