Karmelizowane jabłka z dodatkami

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL

Na rozgrzaną patelnię wlewamy wodę i dodajemy miód. Składniki mieszamy, aż miód się rozpuści, i doprowadzamy do wrzenia.

KROK 2: KARMELIZUJEMY JABŁKA

Jabłka dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dość grube plastry. Następnie przekładamy je do gotującego się karmelu. Mieszamy, aby jabłka pokryły się karmelem.

KROK 3: ŁĄCZYMY JABŁKA Z DODATKAMI

Kiedy jabłka zaczną mięknąć, dodajemy na patelnię płatki owsiane i owoce żurawiny. Całość oprószamy cynamonem i dokładnie mieszamy. Następnie patelnię zdejmujemy z ognia i odstawiamy na chwilę, aby płatki owsiane delikatnie napęczniały.

KROK 4: PODAJEMY JABŁKA

Gotowe jabłka przekładamy na głębokie talerze, ozdabiamy skyrem i listkiem mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jabłkowy pudding z twarożkiem

Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Jabłkowy pudding z twarożkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Jabłkowe chipsy z cynamonem

Okazuje się, że chipsy mogą być zdrowe. Wypróbuj nasz sposób na korzenne chipsy z jabłek.

Jabłkowe chipsy z cynamonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Jabłka zapiekane z żurawiną

Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!

Jabłka zapiekane z żurawiną

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!