
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KARMEL
Na rozgrzaną patelnię wlewamy wodę i dodajemy miód. Składniki mieszamy, aż miód się rozpuści, i doprowadzamy do wrzenia.
KROK 2: KARMELIZUJEMY JABŁKA
Jabłka dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dość grube plastry. Następnie przekładamy je do gotującego się karmelu. Mieszamy, aby jabłka pokryły się karmelem.
KROK 3: ŁĄCZYMY JABŁKA Z DODATKAMI
Kiedy jabłka zaczną mięknąć, dodajemy na patelnię płatki owsiane i owoce żurawiny. Całość oprószamy cynamonem i dokładnie mieszamy. Następnie patelnię zdejmujemy z ognia i odstawiamy na chwilę, aby płatki owsiane delikatnie napęczniały.
KROK 4: PODAJEMY JABŁKA
Gotowe jabłka przekładamy na głębokie talerze, ozdabiamy skyrem i listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Jabłkowe tacos
Świetna propozycja słodkiej przekąski – jabłkowe tacos! Z własnoręcznie przygotowanymi tortillami i nadzieniem jabłkowym!

Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Jabłkowe chipsy z cynamonem
Okazuje się, że chipsy mogą być zdrowe. Wypróbuj nasz sposób na korzenne chipsy z jabłek.

Jabłka zapiekane z żurawiną
Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!

Komentarze (0)