Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PANNA COTTĘ
Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Mleczko kokosowe z dodatkiem mleka i 3 łyżek cukru podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Potem żelatynę odciskamy z wody i rozpuszczamy w gorącym mleku kokosowym. Foremki płuczemy zimną wodą, przelewamy do nich mleko i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SYROP CUKROWY
Zagotowujemy 50 ml wody z dodatkiem 3 łyżek cukru i soku z limonki. Przekrawamy marakuje na pół i wydrążony miąższ dodajemy do syropu cukrowego. Całość zostawiamy do ostygniecia.
KROK 3: PODAJEMY PANNA COTTĘ
Panna cottę podajemy z syropem, udekorowaną miętą i limonką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
323 dni temu
pyszne
Odpowiedz