Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Rozdrabnianie mięsa
Mięso pokroić w 3-centymetrową kostkę, włożyć na 20 minut do zamrażarki, rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) w dwóch partiach, za każdym razem po 25 sekund/prędkość 8, przełożyć do innego naczynia.
Krok 2: Rozdrabnianie warzyw
Warzywa i świeże zioła umyć, oczyścić, otrząsnąć z wody, z grubsza rozdrobnić nożem. Razem z majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Masę ze ścianek zgarnąć na dno pojemnika.
Krok 3: Przygotowanie bulionu
Dodać sól, 50 ml wody, olej oraz mięso. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C. Następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10. Wyparzone słoiki napełnić gorącą masą, zakręcić i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA
1–2 łyżki koncentratu bulionu drobiowego dodać do 500 ml gorącej wody i rozpuścić tak jak kupną kostkę bulionową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)