![Koncentrat bulionu drobiowego Koncentrat bulionu drobiowego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/13841429c8c0-2e04ed0104e2-kw29-lidl-koncentrat-bulionu-drobiowego-1200x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Rozdrabnianie mięsa
Mięso pokroić w 3-centymetrową kostkę, włożyć na 20 minut do zamrażarki, rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) w dwóch partiach, za każdym razem po 25 sekund/prędkość 8, przełożyć do innego naczynia.
Krok 2: Rozdrabnianie warzyw
Warzywa i świeże zioła umyć, oczyścić, otrząsnąć z wody, z grubsza rozdrobnić nożem. Razem z majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Masę ze ścianek zgarnąć na dno pojemnika.
Krok 3: Przygotowanie bulionu
Dodać sól, 50 ml wody, olej oraz mięso. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C. Następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10. Wyparzone słoiki napełnić gorącą masą, zakręcić i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA
1–2 łyżki koncentratu bulionu drobiowego dodać do 500 ml gorącej wody i rozpuścić tak jak kupną kostkę bulionową.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa grzybowa z makaronem
Wykorzystaj najsmaczniejsze skarby lasu, by przygotować najlepszą zupę grzybową z makaronem – na święta lub na wyjątkowy obiad dla bliskich!
![Zupa grzybowa z makaronem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/78e2d8c5e9f3-1ae04c06c13b-Zupa_z_grzybow_lesnych_1250x700.webp)
Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!
![Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f5309f189386-96a462d164ac-kw38-kinga-paruzel-Sambar-z-czerwonej-soczewicy-z-rzepa-i-baklazanem-1243x700.webp)
Bulion rybny
Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!
![Bulion rybny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dfc70d68cfd7-56ca4b49f453-kw49-kinga-paruzel-bulion-rybny-1243x700.webp)
Bulion wołowy
Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!
![Bulion wołowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/234942130b65-2fb1bb160cf6-kw49-kinga-paruzel-bulion-wolowy-1244x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Spaghetti z mulami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
- Burgery na sałacie
- Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
- Faszerowane liście winogron
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Chlebek mango
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Proste kimchi
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu warzywnego
- Surówka z pora
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
Komentarze (0)