Koncentrat bulionu drobiowego

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: Rozdrabnianie mięsa

Mięso pokroić w 3-centymetrową kostkę, włożyć na 20 minut do zamrażarki, rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) w dwóch partiach, za każdym razem po 25 sekund/prędkość 8, przełożyć do innego naczynia.

Krok 2: Rozdrabnianie warzyw

Warzywa i świeże zioła umyć, oczyścić, otrząsnąć z wody, z grubsza rozdrobnić nożem. Razem z majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Masę ze ścianek zgarnąć na dno pojemnika.

Krok 3: Przygotowanie bulionu

Dodać sól, 50 ml wody, olej oraz mięso. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C. Następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10. Wyparzone słoiki napełnić gorącą masą, zakręcić i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

RADA

1–2 łyżki koncentratu bulionu drobiowego dodać do 500 ml gorącej wody i rozpuścić tak jak kupną kostkę bulionową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Zupa grzybowa z makaronem

Wykorzystaj najsmaczniejsze skarby lasu, by przygotować najlepszą zupę grzybową z makaronem – na święta lub na wyjątkowy obiad dla bliskich!

Zupa grzybowa z makaronem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Bulion rybny

Głęboki, rybny smak bulionu nasycony aromatem warzyw i przypraw. Przygotuj go, wykorzystując sprawdzony przepis Kingi!

Bulion rybny

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:20 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Bulion wołowy

Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!

Bulion wołowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!