Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię z pokrywką
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Pierś kroimy w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy na nią pokrojone mięso. Doprawiamy je przyprawą do kurczaka, papryką wędzoną, solą i pieprzem. Smażymy, aż mięso się zarumieni.
WSKAZÓWKA! Pierś możemy zamienić np. na pokrojone w kostkę udka kurczaka.
KROK 2: DODAJEMY WARZYWA DO FARSZU
Pomidor i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do usmażonej piersi kurczaka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i całość smażymy przez ok. 10 minut. Po tym czasie mięso w sosie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerz.
KROK 3: GOTUJEMY KOSZYCZKI
Na suchej patelni dość blisko siebie układamy gniazdka z makaronu. Za pomocą łyżki do środka każdego nakładamy farsz. Resztę kurczaka kładziemy na patelnię pomiędzy koszyczki z makaronu. Całość zalewamy wodą i przecierem pomidorowym i smażymy pod przykryciem, na małym ogniu, przez ok. 18 minut.
KROK 4: PODAJEMY KOSZYCZKI
Po upływie wskazanego czasu od rozpoczęcia gotowania koszyczki oprószamy tartą mozzarellą i podgrzewamy pod przykryciem, aż ser się roztopi. Danie podajemy ozdobione listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
Prosta, przyjemna, pyszna – taka jest kuchnia w stylu włoskim. Nie inaczej jest z farfalle z łososiem. Smakuje doskonale!
Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
Lekki deser na cieplejsze dni! Lekkie ciasto filo wypełnione kremem, dżemem i sezonowymi owocami! Pokochasz ten smak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Sałatka warstwowa z szynką
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
- Wegańska kapusta faszerowana
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Kisiel z czerwonych owoców
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Crostini z mango i awokado
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)