Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy
Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki.
KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju
Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu
Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
Gotowe kotleciki podajemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
Włoski makaron i polska kiełbasa wzbogacone smakiem pieczonej papryki. Prosta i sycąca potrawa dla każdego!
Barszcz biały z kiełbasą
Wyrazista, chrzanowa zupa z dodatkiem kiełbasy. Przepis, który czerpie pełnymi garściami z tradycji kuchni polskiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z buraczanym pesto
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Pierogi ze szpinakiem i krewetkami
- Truskawkowo-malinowe tiramisu
- Zupa buraczkowa
- Kotleciki ziemniaczane z kaszą
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Zupa chrzanowa
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Murzin wielkanocny
- Ciastka z grzybami
- Kurczak duszony w piwie
- Zalewajka
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Tarta z botwinką
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Najprostsze naleśniki z serem
- Wegański sos tatarski
- Carpaccio z pomidorów
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2363 dni temu
a z parzonej też będzie ok?
odpowiedz
2362 dni temu
W tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
3034 dni temu
Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.
odpowiedz