Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Rodzina Kryńskich


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy

Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki. 

 

 

KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju

Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

 

KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu

Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.

Gotowe kotleciki podajemy z sosem.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe

Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.

Jajka faszerowane awokado

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2649 dni temu
    a z parzonej też będzie ok?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2649 dni temu
    W tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
  • D. D.
    3321 dni temu
    Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!