
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy
Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki.
KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju
Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu
Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
Gotowe kotleciki podajemy z sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2763 dni temu
a z parzonej też będzie ok?
Odpowiedz
2762 dni temu
W tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
3434 dni temu
Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.
Odpowiedz