Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Rodzina Kryńskich


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy

Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki. 

 

 

KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju

Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

 

KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu

Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.

Gotowe kotleciki podajemy z sosem.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    2668 dni temu
    a z parzonej też będzie ok?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2667 dni temu
    W tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
  • D. D.
    3339 dni temu
    Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!