Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- słoik
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Pierniki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki.
KROK 2: GOTUJEMY KREM
Pokruszone czekolady przekładamy do garnka i zalewamy śmietanką. Następnie dodajemy starte pierniczki i przyprawę do piernika. Całość gotujemy przez ok. 5 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY KREM
Gotowy krem przelewamy do słoiczka, a kiedy ostygnie do temperatury pokojowej, przekładamy go do lodówki. Używamy jako dodatku do ulubionych dań na słodko.
Krem można przechowywać ok. 7 dni
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
Pyszna przekąska na zimno, idealna nie tylko do pieczywa: wędzona makrela połączona z aromatycznym chrzanem i ogórkiem.
Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!
Pasta z sera feta z oliwkami
Ostre chili, oliwki nadziewane czosnkiem, ser feta i jogurt naturalny – z tych składników przygotujesz pastę idealną do kanapek.
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ocet morelowy
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Fit makaron à la carbonara
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Zielone szparagi z burratą
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Ciasto krówkowe bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
342 dni temu
Pozdrawiamy serdecznie, wygląda apetycznie i tak smakuje. Pozdrawiam kuchnię lidla!
odpowiedz