Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- słoik
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Pierniki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki.
KROK 2: GOTUJEMY KREM
Pokruszone czekolady przekładamy do garnka i zalewamy śmietanką. Następnie dodajemy starte pierniczki i przyprawę do piernika. Całość gotujemy przez ok. 5 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY KREM
Gotowy krem przelewamy do słoiczka, a kiedy ostygnie do temperatury pokojowej, przekładamy go do lodówki. Używamy jako dodatku do ulubionych dań na słodko.
Krem można przechowywać ok. 7 dni
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
688 dni temu
Pozdrawiamy serdecznie, wygląda apetycznie i tak smakuje. Pozdrawiam kuchnię lidla!
Odpowiedz