Krem pierniczkowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • słoik

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Pierniki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki.

KROK 2: GOTUJEMY KREM

Pokruszone czekolady przekładamy do garnka i zalewamy śmietanką. Następnie dodajemy starte pierniczki i przyprawę do piernika. Całość gotujemy przez ok. 5 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.

KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY KREM

Gotowy krem przelewamy do słoiczka, a kiedy ostygnie do temperatury pokojowej, przekładamy go do lodówki. Używamy jako dodatku do ulubionych dań na słodko.

Krem można przechowywać ok. 7 dni

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    135 dni temu
    Pozdrawiamy serdecznie, wygląda apetycznie i tak smakuje. Pozdrawiam kuchnię lidla!

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!