
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KURCZAKA
Mięso kurczaczka kroimy w paski. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z masłem, aż nabierze złotego koloru. Przekładamy na talerz.
KROK 2: SMAŻYMY PIECZARKI
Na tej samej patelni szklimy pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Dodajemy pokrojone na talarki pieczarki. Grzyby oprószamy solą, skrapiamy octem balsamicznym i smażymy na średnim ogniu, aż nabiorą złotego koloru, a płyn się zredukuje – około 10-15 minut.
Dodajemy drobno posiekany czosnek. Podsmażamy 30 sekund.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Dodajemy mascarpone, musztardę oraz wodę. Całość mieszamy i delikatnie gotujemy. Do sosu dodajemy podsmażonego kurczaka, całość gotujemy jeszcze 5 minut oraz doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Podajemy z purée ziemniaczanym lub z makaronem tagliatelle. Obficie posypujemy drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Sos do pizzy
- Zapiekanka ziemniaczana
- Sernik na zimno w słoiku
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
213 dni temu
Smaczny kurczaczek polecam 👌
odpowiedz