Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- szklanki do long drinków
Krok 1: Zagotowujemy śmietanę
Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do wysokiego naczynia blendera. Śmietanę zagotowujemy z cukrem, zalewamy nią czekoladę i mieszamy, aż się roztopi. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Przygotowujemy drinki
Banany obieramy i dodajemy z mlekiem do śmietany z czekoladą, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i mieszamy. Doprawiamy chili. 4 szklanki do long drinków wypełniamy kostkami lodu i zalewamy koktajlem. Dekorujemy bananem według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.
Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
Pyszna propozycja do świeżego pieczywa lub rozgrzewający słodki dodatek do herbaty lub ciast w sam raz na zimowe dni.
Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)