
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY BÓB
Bób gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut. Następnie przelewamy go bardzo zimną wodą i obieramy z łupinek.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Czosnek siekamy na mniejsze kawałki. Bób, szpinak, czosnek, oliwę i pestki słonecznika umieszczamy w kielichu blendera. Całość blendujemy na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Łączymy go w garnku z pesto z bobu i podajemy. Każdy talerz ozdabiamy posiekanymi listkami szpinaku i posiekaną papryczką chili.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)