Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY BÓB
Bób gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut. Następnie przelewamy go bardzo zimną wodą i obieramy z łupinek.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Czosnek siekamy na mniejsze kawałki. Bób, szpinak, czosnek, oliwę i pestki słonecznika umieszczamy w kielichu blendera. Całość blendujemy na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Łączymy go w garnku z pesto z bobu i podajemy. Każdy talerz ozdabiamy posiekanymi listkami szpinaku i posiekaną papryczką chili.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
Jak stworzyć kilka elementów posiłków, baz posiłków, które można łączyć dowolnie i wykorzystać w innych przepisach? Kinga Paruzel podpowiada!
Spaghetti z pesto z brokułu
Dzięki przepisowi Karola na pyszny makaron z brokułowym pesto nic się nie zmarnuje! Wykorzystaj to, co masz w kuchni, by przygotować prosty i smaczny obiad!
Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
Szybkie w wykonaniu danie na każdą okazję – łatwy makaron z porem i pesto z orzechów włoskich!
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Galettes z grzybami i szynką
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Wegański sernik z owoców lasu
- Lody arbuzowe na patyku
- Jaglane à la bounty w słoiczku
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Wegetariańskie hot dogi
- Ciasto styropian z malinami
- Wegańskie florentynki
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Słodka pasta z pestek dyni
- Ryż smażony z warzywami
- Japońska kanapka onigirazu
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Jackfruit w sosie teriyaki
Komentarze (0)