
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Makaron gotujemy z porem
Pora oczyszczamy, kroimy wzdłuż na paski o długości ok. 10 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu, tak aby był al dente. Po 3 minutach dodajemy pora i gotujemy razem.
Krok 2: Robimy pesto z orzechów włoskich
W międzyczasie orzechy włoskie i 30 g parmezanu drobno miksujemy. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Makaron z porem mieszamy z pesto
Makaron i pora odcedzamy, zbierając przy tym trochę wody, i mieszamy z pesto. Makaron podajemy z pesto, posypujemy pozostałym, startym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z soczystymi pulpecikami
Nitki makaronu polane sosem ze świeżych pomidorów, a do tego kuleczki z mięsa mielonego. Danie w stylu włoskim wprasza się na talerze!

Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!

Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Spaghetti bolognese
Sekretem prawdziwego spaghetti bolognese jest gęsty, aromatyczny sos. W połączeniu z makaronem tworzy danie idealne.

Zobacz przepisy
na święta
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
735 dni temu
Do pesto dałam 70g parmezanu (plus trochę zostawiłam na posypkę), dodałam też do miksowania trochę wody. Wyszło pyszne. Dobre, proste danie, na pewno powtórzę :)
odpowiedz
1541 dni temu
No ludzie :D 100g orzechów i 30g parmezanu? Dobry żart! Nie pomyślałem i zrobiłem. Nie polecam.
odpowiedz
859 dni temu
To jest przepis na 4 porcję
3193 dni temu
Ocena w skali szkolnej - 3. Rodzina zjadła, głównie z braku czegoś innego.
odpowiedz
3199 dni temu
fajne danie, bardzo delikatne w smaku mi wyszło :)
odpowiedz
3200 dni temu
zrobiłem, nie dobre :(
odpowiedz