Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Makaron gotujemy z porem
Pora oczyszczamy, kroimy wzdłuż na paski o długości ok. 10 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu, tak aby był al dente. Po 3 minutach dodajemy pora i gotujemy razem.
Krok 2: Robimy pesto z orzechów włoskich
W międzyczasie orzechy włoskie i 30 g parmezanu drobno miksujemy. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Makaron z porem mieszamy z pesto
Makaron i pora odcedzamy, zbierając przy tym trochę wody, i mieszamy z pesto. Makaron podajemy z pesto, posypujemy pozostałym, startym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z soczystymi pulpecikami
Nitki makaronu polane sosem ze świeżych pomidorów, a do tego kuleczki z mięsa mielonego. Danie w stylu włoskim wprasza się na talerze!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Spaghetti bolognese
Sekretem prawdziwego spaghetti bolognese jest gęsty, aromatyczny sos. W połączeniu z makaronem tworzy danie idealne.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Schab w sosie porowym z duszonymi grzybami
- Kremówki
- Makaron z kurkami
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Wianki z orzechami i polewą
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Smażony makaron stir fry
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Naleśniki z farszem
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Wieniec wielkanocny
- Ciastka pisanki
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Gołąbki z kaszą gryczaną
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Nalewka z głogu
- Przepis na brownie z orzechami
- Tarta z burakiem
- Kotleciki jagnięce
- Hummus grzybowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
656 dni temu
Do pesto dałam 70g parmezanu (plus trochę zostawiłam na posypkę), dodałam też do miksowania trochę wody. Wyszło pyszne. Dobre, proste danie, na pewno powtórzę :)
odpowiedz
1462 dni temu
No ludzie :D 100g orzechów i 30g parmezanu? Dobry żart! Nie pomyślałem i zrobiłem. Nie polecam.
odpowiedz
780 dni temu
To jest przepis na 4 porcję
3115 dni temu
Ocena w skali szkolnej - 3. Rodzina zjadła, głównie z braku czegoś innego.
odpowiedz
3120 dni temu
fajne danie, bardzo delikatne w smaku mi wyszło :)
odpowiedz
3121 dni temu
zrobiłem, nie dobre :(
odpowiedz