
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Makaron gotujemy z porem
Pora oczyszczamy, kroimy wzdłuż na paski o długości ok. 10 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu, tak aby był al dente. Po 3 minutach dodajemy pora i gotujemy razem.
Krok 2: Robimy pesto z orzechów włoskich
W międzyczasie orzechy włoskie i 30 g parmezanu drobno miksujemy. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Makaron z porem mieszamy z pesto
Makaron i pora odcedzamy, zbierając przy tym trochę wody, i mieszamy z pesto. Makaron podajemy z pesto, posypujemy pozostałym, startym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
923 dni temu
Do pesto dałam 70g parmezanu (plus trochę zostawiłam na posypkę), dodałam też do miksowania trochę wody. Wyszło pyszne. Dobre, proste danie, na pewno powtórzę :)
odpowiedz
1729 dni temu
No ludzie :D 100g orzechów i 30g parmezanu? Dobry żart! Nie pomyślałem i zrobiłem. Nie polecam.
odpowiedz
1047 dni temu
To jest przepis na 4 porcję
3381 dni temu
Ocena w skali szkolnej - 3. Rodzina zjadła, głównie z braku czegoś innego.
odpowiedz
3387 dni temu
fajne danie, bardzo delikatne w smaku mi wyszło :)
odpowiedz
3388 dni temu
zrobiłem, nie dobre :(
odpowiedz