Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Makaron gotujemy z porem

Pora oczyszczamy, kroimy wzdłuż na paski o długości ok. 10 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu, tak aby był al dente. Po 3 minutach dodajemy pora i gotujemy razem.

Krok 2: Robimy pesto z orzechów włoskich

W międzyczasie orzechy włoskie i 30 g parmezanu drobno miksujemy. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Makaron z porem mieszamy z pesto

Makaron i pora odcedzamy, zbierając przy tym trochę wody, i mieszamy z pesto. Makaron podajemy z pesto, posypujemy pozostałym, startym parmezanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Mamuśka Mamuśka
    707 dni temu
    Ocena w skali szkolnej - 3. Rodzina zjadła, głównie z braku czegoś innego.

    odpowiedz

  • olga olga
    713 dni temu
    fajne danie, bardzo delikatne w smaku mi wyszło :)

    odpowiedz

  • dddadek dddadek
    714 dni temu
    zrobiłem, nie dobre :(

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram