Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Makaron gotujemy z porem

Pora oczyszczamy, kroimy wzdłuż na paski o długości ok. 10 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy wedle wskazań na opakowaniu, tak aby był al dente. Po 3 minutach dodajemy pora i gotujemy razem.

Krok 2: Robimy pesto z orzechów włoskich

W międzyczasie orzechy włoskie i 30 g parmezanu drobno miksujemy. Mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Makaron z porem mieszamy z pesto

Makaron i pora odcedzamy, zbierając przy tym trochę wody, i mieszamy z pesto. Makaron podajemy z pesto, posypujemy pozostałym, startym parmezanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • hokkahey hokkahey
    656 dni temu
    Do pesto dałam 70g parmezanu (plus trochę zostawiłam na posypkę), dodałam też do miksowania trochę wody. Wyszło pyszne. Dobre, proste danie, na pewno powtórzę :)

    odpowiedz

  • mariuszkolenda mariuszkolenda
    1462 dni temu
    No ludzie :D 100g orzechów i 30g parmezanu? Dobry żart! Nie pomyślałem i zrobiłem. Nie polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    780 dni temu
    To jest przepis na 4 porcję
  • Mamuśka Mamuśka
    3115 dni temu
    Ocena w skali szkolnej - 3. Rodzina zjadła, głównie z braku czegoś innego.

    odpowiedz

  • olga olga
    3120 dni temu
    fajne danie, bardzo delikatne w smaku mi wyszło :)

    odpowiedz

  • dddadek dddadek
    3121 dni temu
    zrobiłem, nie dobre :(

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!