Makaron z pikantnymi brokułami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Papryczki chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Orzechy włoskie grubo siekamy. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, aż będzie al dente.

Brokuły dzielimy na małe różyczki i smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Doprawiamy solą, chili i sokiem z cytryny. Dodajemy orzechy włoskie i krótko smażymy, a następnie doprawiamy do smaku. Makaron odcedzamy. Oba składniki mieszamy z brokułami, układamy na talerzach. Fetę kroimy w kostkę i posypujemy nią makaron.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (17)

Avatar
  • Gość Gość
    1348 dni temu
    Bardzo słabe, wręcz niedobre danie. Brokuły zdecydowanie trzeba by wcześniej lekko ugotować a i to by niewiele pomogło, bo smak jest żaden. Poza tym, 400g makaronu to ogromna ilość, jeśli ktoś bardzo chce spróbować to już lepiej z połowy ilości.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1348 dni temu
    Podane składniki przewidują ilość porcji dla 4 osób. Jeśli przygotowujemy to danie tylko dla siebie lub mniejszej ilości osób, makaronu powinniśmy dać mniej.
  • Katarzyna Katarzyna
    1460 dni temu
    Beznadzieja. Brokuły, jakie nie byłyby małe, po pół godzinie smażenia nadal są twarde. Całość nie ma smaku, a raczej ma smak dość nieprzyjemny. Ledwie w siebie wmusiłam, a to i tak po doprawieniu śmietaną dla wzmocnienia...

    odpowiedz

  • Monika Monika
    2776 dni temu
    Bardzo smakowało mężowi:) Dodałam zalegające w lodówce salami. Dziękuje za przepis:)))

    odpowiedz

  • Paula Paula
    3117 dni temu
    Czy do tego dania będzie pasował kurczak?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2911 dni temu
    nie
  • Gość Gość
    3267 dni temu
    Te brokuły na patelkę po ugotowaniu czy prosto z paczki jeśli mam mrożone?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3267 dni temu
    Najlepiej wedle wskazań na opakowaniu :)
  • Kucharz-Akrobata Kucharz-Akrobata
    3251 dni temu
    Można bez gotowania ale koniecznie rozmrożone. Jeśli wolisz miękkie to można wrzucić do wrzątku na 5 minut.
  • Karolina Karolina
    3272 dni temu
    Bardzo mi smakowało ;) Pychotka <3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3314 dni temu
    Myślę, że nie jest suche - wszak jest olej...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3318 dni temu
    pięknie wygląda :) ale czy to nie jest suche?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3318 dni temu
    Jeśli po przygotowaniu stwierdzisz, że danie jest zbyt suche, dodaj więcej oliwy :)
  • Pola Pola
    3322 dni temu
    Pyszna sprawa :) Troszkę zmodyfikowałam przepis, ale sam w sobie jest rewelacyjny ! Zamiast papryczek chili dodałam pieprz cayenne i dosłownie 2-3 mniejsze pomidorki suszone (w zalewie) :) Można też posypać parmezanem, jak ktoś nie przepada za fetą :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3321 dni temu
    Pola, świetny pomysł! :) Dziękujemy, że podzieliłaś się z nami swoją wersją dania :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3407 dni temu
    Natalia, nie.

    odpowiedz

  • natalia natalia
    3407 dni temu
    czy brokuły trzeba wcześniej podgotować?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!