Tortelloni i brokuły w sosie śmietanowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy składniki

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Brokuły oczyszczamy i dzielimy na małe różyczki. Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę i szynkę podsmażamy na 1 łyżce gorącego oleju przez 3 minuty, odkładamy. Resztę oleju rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim grzyby przez 3 minuty.

Krok 2: Gotujemy brokuły i tortelloni

Brokuły gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut, aż będą półtwarde. Tortelloni gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodając brokuły pod koniec gotowania.

Krok 3: Doprawiamy sos

Podsmażoną szynkę i cebulę dodajemy do grzybów. Dolewamy bulion oraz śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem i w razie potrzeby odrobiną soli. Redukujemy przez 3-5 minut. Tortelloni oraz brokuły odcedzamy i osączamy. Sos doprawiamy do smaku, mieszamy z tortelloni oraz brokułami i rozkładamy na talerzach. Podajemy posypane parmezanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Magda Magda
    293 dni temu
    Czy można zamienić śmietanę na mleczko kokosowe?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    689 dni temu
    Okropne

    odpowiedz

  • Julia Ba Julia Ba
    2386 dni temu
    Pyszne, moim zdaniem bez bulionu lepsze.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!