Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Brokuły oczyszczamy i dzielimy na małe różyczki. Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę i szynkę podsmażamy na 1 łyżce gorącego oleju przez 3 minuty, odkładamy. Resztę oleju rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim grzyby przez 3 minuty.
Krok 2: Gotujemy brokuły i tortelloni
Brokuły gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut, aż będą półtwarde. Tortelloni gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodając brokuły pod koniec gotowania.
Krok 3: Doprawiamy sos
Podsmażoną szynkę i cebulę dodajemy do grzybów. Dolewamy bulion oraz śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem i w razie potrzeby odrobiną soli. Redukujemy przez 3-5 minut. Tortelloni oraz brokuły odcedzamy i osączamy. Sos doprawiamy do smaku, mieszamy z tortelloni oraz brokułami i rozkładamy na talerzach. Podajemy posypane parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pikantnymi brokułami
Prosty pomysł na włoski obiad! Penne z przyrządzonymi na ostro brokułami i ser feta to gwarancja wyrazistego smaku.
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.
Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!
Zapiekanka makaronowa z brokułami
Szybka zapiekanka makaronowa z brokułami, łososiem i serowym sosem zasmakuje każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Klasyczny sernik
- Schab z bazylią i szynką szwarcwaldzką na peperonacie
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Placki ziemniaczane z pieca
- Pyzy ziemniaczane
- Sos pieczarkowy
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Spaghetti z sosem z awokado
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
- Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
- Wieniec wielkanocny
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
342 dni temu
Czy można zamienić śmietanę na mleczko kokosowe?
odpowiedz
738 dni temu
Okropne
odpowiedz
2435 dni temu
Pyszne, moim zdaniem bez bulionu lepsze.
odpowiedz