
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Brokuły oczyszczamy i dzielimy na małe różyczki. Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę i szynkę podsmażamy na 1 łyżce gorącego oleju przez 3 minuty, odkładamy. Resztę oleju rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim grzyby przez 3 minuty.
Krok 2: Gotujemy brokuły i tortelloni
Brokuły gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut, aż będą półtwarde. Tortelloni gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodając brokuły pod koniec gotowania.
Krok 3: Doprawiamy sos
Podsmażoną szynkę i cebulę dodajemy do grzybów. Dolewamy bulion oraz śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem i w razie potrzeby odrobiną soli. Redukujemy przez 3-5 minut. Tortelloni oraz brokuły odcedzamy i osączamy. Sos doprawiamy do smaku, mieszamy z tortelloni oraz brokułami i rozkładamy na talerzach. Podajemy posypane parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pikantnymi brokułami
Prosty pomysł na włoski obiad! Penne z przyrządzonymi na ostro brokułami i ser feta to gwarancja wyrazistego smaku.

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.

Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!

Zapiekanka makaronowa z brokułami
Szybka zapiekanka makaronowa z brokułami, łososiem i serowym sosem zasmakuje każdemu!

Komentarze (2)
313 dni temu
Okropne
odpowiedz
2009 dni temu
Pyszne, moim zdaniem bez bulionu lepsze.
odpowiedz
zobacz wszystkie