Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Cytrynę dokładnie umyj, wyparz i zetrzyj z niej skórkę. Makaron tagliolini z truflami ugotuj we wrzącej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cykorię myjemy i kroimy w cienkie paski. Kapary odsączamy i siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BURRATĘ
Burratę odsączamy i nakłuwamy widelcem. Tak przygotowany ser doprawiamy do smaku sokiem i skórką z cytryny, częścią kaparów, pesto, solą i płatkami chili.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Na talerze nakładamy makaron i układamy na nich listki cykorii wraz z porwaną na kawałki burratą. Całość dekorujemy pozostałymi kaparami.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron orecchiette ammollicate
Wypróbuj prosty przepis na wyjątkowy makaron inspirowany południowowłoską kuchnią! Kremowa pasta z anchois – pachnąca oliwą i rześką natką pietruszki – ma szansę dołączyć do Twoich ulubionych przepisów na szybki i smaczny obiad.
Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
Wypróbuj przepis Kingi na nietypową wersję frittaty! Makaron, różne rodzaje serów i salami — to wszystko łączy się w smakowitą zapiekankę, której musisz spróbować.
Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
Makaron z truskawkami
Charakterystyczny dla kuchni w stylu polskim makaron z truskawkami, twarogiem i śmietaną to dla wielu osób kulinarne wspomnienie z dzieciństwa. Koniecznie sprawdź, jaki przepis na to danie proponuje Paweł!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
- Minipizza z kabanosami
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Ryba z warzywami w papilocie
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Spaghetti z wołowym ragu
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Lody figowe
- Zielona zupa z bekonem
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Tagliatelle z kurczakiem
- Grochówka rybna
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Warzywna terrina
- Wegańskie faworki
- Lizaki w kształcie reniferków
- Pesto z rukoli
- Fudge z kolorowymi drażetkami
- Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
- Kanapka z suszonymi owocami
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)